Trots noll poäng – andra lag har det tuffare

I går skrev vi om Vimmerbys herrlag och den höga poängskörden i division fyra. Det finns lokala lag som har det betydligt tuffare i andra änden. Slätmons BK och Virserums SGF har noll poäng och tillhör botten av Sveriges 666 division sex-lag.

Virserums SGF och Slätmons BK har det tufft i herrsexan. Lagen är på jakt efter att spräcka poängnollan.

Virserums SGF och Slätmons BK har det tufft i herrsexan. Lagen är på jakt efter att spräcka poängnollan.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-09-08 16:00

Det vimlar av fotbollslag i Sverige. Sporten fick fram att det finns 666 lag, bara i division sex.  

Just nu är Slätmons BK ett av de sämre, i alla fall sett till poäng och målskillnad. På hittills tio spelade matcher har SBK noll poäng och en målskillnad på 8–73. Virserums SGF har också haft det motigt. Även de väntar på säsongens första poäng efter 13 spelade matcher och en målskillnad på 14–57. 

Trots att poängkolumnen fortfarande gapar tom för de två lokala lagen, så finns det de som haft det snäppet värre och åkt på större förluster än Slätmon och Virserum. Skånelaget Venestads IF toppar den mindre smickrande listan och har noll poäng på 18 matcher – och en målskillnad på 3–169 i Nordöstra Skåne B. Närmast poäng var de när de fick stryk med 0–3 mot Linderöd hemma på Vildsvinsvallen. 

Västgötska Järpås är inte så långt efter. De har noll på poäng på 16 matcher och –143 i målskillnad. 

Slätmon har även Eksjölaget FC Trästaden bakom sig på listan. De har noll poäng och minus 69 efter tio omgångar. 

SBK har fyra chanser på sig att spräcka nollan innan säsongen är över. Senast var laget på gång och ledde då med 3–1 i halvtid mot Ledberg, men föll med 3–6. Nästa möjlighet är derbyt mot serieledande Rimforsa B. För VSGF återstår tre matcher, mot topplagen Överum och Ankarsrum och så derbyt mot Målilla. 

Slätmons BK har det fortsatt tufft i östgötasexan.
Slätmons BK har det fortsatt tufft i östgötasexan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!