JÀmn final utsÄg vinnaren av Kisapokalen

Efter tvÄ semifinaler stod det klart att Kisa BK och BK Ljungsbro var finallagen i Kisapokalens 96:e upplaga. En riktigt jÀmn tillstÀllning.

Ljungsbro fÄr ta med sig pokalen hem.

Ljungsbro fÄr ta med sig pokalen hem.

Foto: Josef Jacobson

Fotboll2021-07-24 19:06

Strax efter klockan 16 drog finalen igĂ„ng. Kisa Ă„ter pĂ„ plan efter nĂ„gon timmes vila och Ljungsbro tillbaka efter nĂ„got man kan kalla en vattenpaus i jĂ€mförelse mot Kisa. 

Matchen tog sin start och det var Ljungsbro med bollen. FörvĂ€ntade favoriter pĂ„ förhand. Men bĂ„da lagen gjorde vĂ€ldigt fina auktioner framĂ„t men Ă€ven i sitt försvarsspel. NĂ€r första halvlek var över stod det 0–0. Halvleken hade stundtals starka kĂ€nslor frĂ„n bĂ„da lagen med mycket skrik frĂ„n munnarna.

Temat i Kisapokalen i Är verkar vara: Tidiga mÄl i andra halvlek. Det kom Àven i finalen. Ljungsbros Johan Ernerudh gjorde 1-0. En stund senare kom 2-0 signerat Jimmie Zetterdahl, lagkapten och pokalens enda tvÄmÄlsskytt i Är. I slutet av andra var Kisa nÀra mÄl flertalet gÄnger. Man sÄg frustrationen pÄ grabbarna nÀr de var i sitt offensiva straffomrÄde.

BÄda trÀnarna var nöjda med sina semifinaler som resulterade i final. Kisas Greger Johansson Àr nöjd med starten av bÄda matcherna.

– Vi startade finalen liksom semifinalen vĂ€ldigt bra. Efter de tio första minuterna fĂ„r vi det jobbigt och hĂ€nger inte riktigt med. VĂ€rmen spelar sĂ„klart in men det Ă€r lika för alla. Vilket resulterar i Hawaiifotboll i slutet nĂ€r vi mĂ„ste chansa och gĂ„ för att vinna.

Ljungsbros Henrik Junfalk tycker tempot inte var det bÀsta.

– Vi har bara 45 minuters paus eller nĂ„got vilket gör att grabbarna Ă€r trötta. DĂ„ blir heller inte tempot det bĂ€sta frĂ„n nĂ„got lag men en vĂ€lspelad final var det och jag tycker vi vinner rĂ€ttvist.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!