Inför heta derbykampen: "Södra Vi klar favorit"

Det bjuds på ett nytt lokalt derby till helgen. Storebro och Södra Vi spelas på lördag och Storebrotränaren lägger över pressen på motståndet. "De är klara favoriter", säger Peter Magnusson.

På lördagen blir det derbyfest när Storebro och Södra Vi möts.

På lördagen blir det derbyfest när Storebro och Södra Vi möts.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-01 18:00

I fredags förra veckan spelade Södra Vi ett derby mot Djursdala SK där det blev förlust med 1–2 och man var nära att rädda en poäng i slutminuterna. Nu väntar ett nytt lokalderby för Södra Vi på bortaplan mot Storebro IF.

– Det är dags att ta revansch från förra helgens förlust, säger Södra Vi:s assisterande tränare Ricky Gustafsson. 

Storebro spelade mot topplaget Tjust senast och man vara nära att sno en poäng när man föll med 1–2. Peter Magnussons Storebro är i stort behov av poäng om man ska klara kontraktet.

– Det är en derbymatch och det är alltid tufft. Båda lagen vill vinna och det är det lag som har mest vilja som kommer att ta hem det. Det är alltid roligt med derby och intensiteten ökar, säger Magnusson.

Han väljer att lägga över favoritskapet på sitt tidigare lag Södra Vi inför derbyt.

– De är klara favoriter. Det är ett tufft motstånd och vi har stor respekt för dem. De är också ute för poäng och vi kommer vara förberedda på att det kommer att bli en jättesvår match. 

Ricky Gustafsson om att Magnusson lägger över pressen på Södra Vi:

– Det brukar han säga, haha. Samtidigt är det inte förvånande att vi är favoriter då vi ligger högre upp i tabellen. 

I ett Storebro som saknar flera viktiga kuggar är det helt färska nyförvärvet, Arbnor Mataj, ett mycket välkommet tillskott till truppen. Mataj återvänder efter en sejour i Gullringens GoIF. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!