HFK har ena foten i kvalspökets källare

Det kan svänga snabbt i tabellen och den verkligheten har Hultsfred hamnat i. Från att gå ganska lugnt mot ett säkrat kontrakt –till att kämpa om sin överlevnad och undvika negativt kval. "Vi kan bara skylla oss själva", säger HFK:s huvudtränare Sebasthian Svensson.

Sebasthian Svensson i HFK är inte tillfreds kring klubbens tabellläge.

Sebasthian Svensson i HFK är inte tillfreds kring klubbens tabellläge.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-29 17:15

Sebasthian Svensson har lite svårt att greppa hur man lyckades hamna i den knepiga situationen som man är i just nu. För några omgångar sedan såg Hultsfred gå enkelt mot ett nytt kontrakt. Men några förluster senare, och bottenlag som vaknat till liv, så riskerar man nu att spela negativt kval.

– Det här blev onödigt spännande, kan man säga. Men vi har satt oss i den här situationen själva och kan inte skylla på någon annan, säger Svensson.

Vad är anledningen till fallet?

– Vi har varit alldeles för ojämna och det har varit alldeles för dålig träningsnärvaro. Det funkar inte över en hel säsong. 

I de två sista omgångarna kommer HFK möta två minst lika motiverade lag som vill ta maximala poäng. Först ut på lördag väntar tabelltvåan IK Vista och sedan i säsongsavslutningen kommer Hultsfred spela mot Ölmstad i ett riktigt ångestmöte nere i botten av tabellen. 

– Jag tryckte mycket på inställningen den här veckan och att vi måste göra detta tillsammans. Vi kan inte stirra oss blinda på det vi tidigare har gjort, utan gå in nu och ta dessa två matcher på fullaste allvar. Vi måste släppa det som har varit och bara fokusera framåt. Vi vet att det kommer bli tufft och vi ska jobba hårt och ge allt för att rädda upp det här. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!