Hultsfreds tränare har bestämt sig: "Har gjort mitt"

Det är över. I vart fall den här gången för Sebasthian Svensson. Det blir ingen fortsättning som tränare i Hultsfreds FK. "Det har vuxit fram och jag känner mig ganska tom på energi", säger han.

Det blir ingen fortsättning för Sebasthian Svensson i Hultsfreds FK.

Det blir ingen fortsättning för Sebasthian Svensson i Hultsfreds FK.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-11-06 06:15

Det kom som ett dråpslag. 

Degraderingen från division fyra kom överraskande. Det som så länge såg bra ut, förbyttes till värsta tänkbara scenario. 

Ett faktum som tog hårt. 

Nu står det klart att Sebasthian Svensson lämnar tränarposten. 

Så här säger han om det:

– Det kommer alltid vara lockande att jobba i HFK, men jag känner inte att jag har orken nu. Och jag känner mig samtidigt lite skyldig till att vi åkte ur. Det är ändå jag som hade huvudansvaret. Det är faktiskt lite vemodigt. Men jag hoppas såklart att klubben hittar en bra lösning och det finns många bra unga fotbollsspelare som är på väg upp. 

Samtidigt som Svensson tycker det är jobbigt, så har det också infunnit sig en annan känsla:

– Jag har insett att det är ganska skönt att vara ledig. Jag har inte haft ett uppehåll från fotbollen på 20 år. Det kan vara skönt att inte vara så upplåst framöver. Men det kommer säkert komma ett sug snart igen. 

Det verkar alltså inte som att du ska vara tränare i någon klubb 2024?

– Jag har fått en del förfrågningar, men det är inget som jag känner passar mig. Jag har inte den rätta motivationen. Jag har också ett jobb jag trivs jäkligt bra med. Känslan just nu är att det inte blir något tränaruppdrag i närtid, i alla fall inget där jag har ett övergripande ansvar. 

Vi har sökt herrutskottets Joacim Johansson för en kommentar, men har inte lyckats nå honom. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!