Mahmutajs glädje – vann serien med Högsby: "Coolt"

Högsby IK är klara för division 2 nästa säsong, efter att ha säkrat guldet i "trean" på lördagen. Mitt i glädjeyran finns Hultsfredkillen Armend Mahmutaj, som tillbringat året på lån hos seriesegrarna. "Det är inte ofta man får vara med om något som det här", säger han direkt från guldfesten.

Armend Mahmutaj tillhör Oskarshamns AIK men har tillbringat säsongen på lån i Högsby IK. Där fick han vara med och vinna division 3.

Armend Mahmutaj tillhör Oskarshamns AIK men har tillbringat säsongen på lån i Högsby IK. Där fick han vara med och vinna division 3.

Foto: Peter Holm, Bigfoto/Privat

Fotboll2021-11-07 11:30

Högsby IK har imponerat i division 3 det här året – minst sagt. Efter 18 av 20 omgångar är laget nu klara seriesegrare och nästa säsong väntar alltså spel i division 2. 

20-årige Armend Mahmutaj har spenderat säsongen på lån i Högsby. Han skrev inför säsongen på Oskarshamns AIK och fick även debutera i Svenska Cupen, innan han lånades ut. 

– Det är en skön känsla att vinna en serie. Det är inte ofta man får vara med om något som det här, säger Mahmutaj. 

Seriesegern säkrades på lördagen, då HIK besegrade Älmhults IF med 2–0 på hemmaplan.

Varför är ni seriens bästa lag?

– Vi har en jättebra tränare och ett riktigt bra kollektiv. Sen har vi också en bra blandning med spelare som spelat högre upp och unga, ambitiösa spelare. Det är coolt att Högsby som klubb kan gå upp i tvåan, med tanke på förutsättningarna.

Hur har säsongen varit för din egen del?

– Personligen så känner jag att jag hade mer att ge, men jag har ändå försökt göra så gott jag kunnat. Jag har fått pendla mellan två lag eftersom jag även tränat med Oskarshamn ibland. Bästa minnet från säsongen är när jag avgjorde i den 88:e minuten med det enda målet mot Vetlanda (Hvetlanda GIF). 

Om Armend Mahmutaj får vara med på Högsbys division 2-resa återstår att se.

– Jag har ett år kvar på kontraktet med OAIK, så vi får se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!