HFK vann: "Vi ryckte upp oss"

Ett tidigt baklängesmål anses ofta mindre bra. I Hultsfreds fall var det snarare tvärtom då laget istället vaknade till och såg till att vända underläget till en komfortabel seger mot Påryd.

HFK vann lördagens match, trots en dålig start.

HFK vann lördagens match, trots en dålig start.

Foto: Roelof Stroetinga

FOTBOLL2018-05-26 17:18

Hultsfred inledde matchen mot Påryd väldigt sömnigt. Spelet och koncentrationen var långt ifrån standard och det skulle straffa sig genom ett tidigt baklängesmål. På ett ganska billigt sätt tog Påryd ledningen och målet blev en väckarklocka för HFK.

– Bussresan var kvar i benen i början. Deras tidiga mål var bra för vår del för då vaknade vi till ordentligt och efter det fanns det bara ett lag på planen, säger Hultsfreds tränare Jerker Einarsson.

Efter öppningsmålet började Hultsfred rada upp chanser och kvitteringsmålet kom i den 25:e minuten genom Albert Johansson. HFK hade sedan flera heta målchanser att ta ledningen. Och strax före paus gjorde Filip Ingemarsson 2–1.

– Vi hade fyra frilägen med målvakten där vi lyfter bollen utanför mål. Så vi borde ha dödat matchen redan där egentligen, menar Jerker Einarsson.

I den andra halvleken fortsatte HFK skapa chanser, men samtidigt hade man också tålamod med tanke på ledningen. Påryd slog mycket långbollar, gick på kanterna och var överlag inte särskilt farliga.

Det definitiva segermålet kom fem minuter från full tid. Martin Johansson fixade 3–1 och det blev även segersiffrorna för HFK.

– Vi krigar på för fullt efter deras ledningsmål och vinner fullt rättvist. Grunden till segern är egentligen deras ledningsmål som verkligen fick oss att rycka upp oss, säger Jerker Einarsson.

Mittbacksparet Alexander Gustafsson och Kevin Olsson, tillsammans med Pierre Fransson och Tobias Nilsson, får bäst betyg i HFK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!