HFK illa ute efter ny förlust – nära negativt kval

Efter en stark insats senast mot topplaget Tranås kunde man inte känna igen Hultsfreds FK i lördagens match mot Aneby där man föll med hela 0-5 efter mardrömsstart. "Var och en får ställa sig frågan vad man gjorde för fel", säger HFK:s huvudtränare Sebasthian Svensson

Alexander Gustafssons HFK förlorade stort mot Aneby.

Alexander Gustafssons HFK förlorade stort mot Aneby.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-09-23 18:53

Redan efter 16 minuter stod det 0-3 till Aneby och Hultsfred fick jobba i en brant uppförsbacke tidigt i matchen. Frustrationen växte ute på planen och ingenting fungerade.

– Vi spelar inte som ett lag. Jag tryckte på innan att vi skulle komma in rätt i matchen men vi gör alla fel man kan göra. Vi spelar inte fotboll och alla blir gnälliga. Det blir jobbigt när man hamnar i uppförsbacke och speciellt mot ett lag som bara fortsätter att pumpa på. De är inte dåliga och får alla studsar med sig. Det var en sådan dag i dag, säger Sebasthian Svensson efter förlusten. 

Gästande Aneby kunde vinna till slut med 0-5 och Svensson vill ha en markant förbättring till de avslutande matcherna i seriespelet. 

– Jag vill att vi fungerar som ett lag igen om vi ska någon chans till nästa match. Lika bra som vi spelade mot Tranås, lika dåligt spelade vi mot Aneby. Det är mitt ansvar att få ihop gruppen men jag tycker att var och en får ställa sig frågan vad man gjorde för fel. Sedan ska jag summera lite bättre när jag har fått samla mig lite. 

Med två omgångar kvar ligger ett jagande Tenhult på kvalplats bakom Hultsfred i tabellen. HFK:s återstående matcher är mot topplaget IK Vista och bottenlaget Ölmstads IS. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!