Här är Slätmons nya tränarduo

Konstgräs? Nej, tack. Nu är Slätmon tillbaka på Bergavallen efter en utflykt till Kisa. ”Det passar oss mycket bättre att spela på en ojämn gräsplan”, säger tränaren Simon Karlsson.

Simon Karlsson och Andreas Häll.

Simon Karlsson och Andreas Häll.

Foto:

Fotboll2019-04-17 11:30

Inget annat lokalt lag har åkt på så många förluster som Slätmons BK har gjort de senaste fem–sex säsongerna. 2018 andades klubben optimism – men det blev återigen en säsong med få poäng.

– Vi spelade oavgjort en match och fick en WO-seger. I övrigt var det bara förluster, säger Simon Karlsson.

Vad gick snett?

– Det var en del tidiga baklängesmål och något rött kort här och där. Det var svårt att komma ur den negativa spiralen. Med tanke på vår trupp borde vi ha tagit fler poäng än vad vi gjorde.

Under hösten tvingades Slätmon dessutom spela sina hemmamatcher på konstgräset i Kisa – eftersom Bergavallen var förstörd efter sommarens torka.

– Det är bara att erkänna: vi trivs inte på konstgräs. Egentligen var det ingen som ville spela där, men det vara bara att gilla läget.

Ny tränarduo

Till den här säsongen är SBK tillbaka på Bergavallen. Simon Karlsson gör sin andra säsong som tränare. Nu delar han ansvaret med Andreas Häll.

– Det fungerar bra. Både jag och Andreas har varit i klubben länge och vet hur förutsättningarna ser ut.

Vad ska vi förvänta oss av Slätmon i år?

– På papperet har vi ett något sämre lag än för ett år sedan. Vi har tappat Eric Svensson till Kisa och några spelare har inte riktigt kommit igång än. Men det finns ändå förutsättningar för att vi ska göra en bättre säsong i år. När alla är med har vi ett ganska hyfsat lag.

Två matcher

Slätmon har gjort ett nyförvärv till 2019: Abdiaziz Ibrahim, 23 år, från Örebro.

– Vi tror mycket på honom. Det är en bra och allround spelare som blir viktig för oss.

Vad finns det för nyckelspelare i övrigt?

– Kristoffer Sjöqvist är duktig. Han blev "Årets Slätmonsspelare" ifjol och kämpar hårt. En riktig lagspelare. I målet blir Sanel Kadiric viktig, eftersom vi har det ganska tunt på den positionen. Viktor Damm är också en nyckelspelare.

På försäsongen har SBK spelat två träningsmatcher. Det blev dubbla förluster: 4–2 mot Horn/Hycklinge IF och 2–1 mot Högsrums FF (division sex-lag från Öland). I de matcherna var det Oskar Ljung, Mustafa Kadiric och Brhane Michael som gjorde Slätmons mål.

– Mot Horn stod vi upp riktigt bra. Då vann vi den andra halvleken med 2–1. Mot Högsrum saknade vi ganska många spelare. Med ordinarie lag hade vi nog vunnit den matchen ganska lätt, säger Simon Karlsson.

Han tillägger:

– Det vore roligt om vi kunde överraska positivt i år. Det är ju ett tag sedan som Slätmon gjorde det.

Slätmons BK

Serie: Division 6 Mellersta Östergötland.

Ledare: Simon Karlsson och Andreas Häll delar på tränaruppdraget. Kenneth Sandelius är lagledare.

Nyförvärv: Abdiaziz Ibrahim, har flyttat till Kisa från Örebro.

Förluster: Eric Svensson, Kisa BK, Fredrik Ohlsson, Horn/Hycklinge.

Målsättning: Ta fler poäng än förra året.

Seriefavoriter: ”Det tar emot att lyfta fram en derbyrival, men jag måste säga Hägerstad. Även Västerlösa kan bli farliga”, säger Simon Karlsson.

Placering förra säsongen: Sist i division sex med fyra poäng.

Seriepremiär: Norsholm hemma, på fredag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!