Guldjubel för Sverige och Jesper

EM-guld i 5-mannalag. Det blev det för Sverige med Jesper Svensson i laget. De vann efter en otrolig vändning i finalen mot Frankrike.

Jesper Svensson och de svenska guldhjältarna som vann EM för 5-mannalag.

Jesper Svensson och de svenska guldhjältarna som vann EM för 5-mannalag.

Foto: Pressbild

Fotboll2023-06-17 11:15

Sverige vann kvalet till lagtävlingen i överlägsen stil och fortsatte starkt i semifinalen. De vann mot Nederländerna med 1302-1133. James Blomgren slog 300 poäng i semifinalen och Sveriges 1302 poäng var även nytt Europarekord. 

I finalen mot hemmanationen Frankrike hamnade Sverige i underläge tidigt. När fyra spelare hade kvar sina sista rutor var Sverige 50 poäng bakom. Sverige jobbade sig ikapp och allt avgjordes i slutrutan. När Maxime Dubois fick kvar kägla 2 i det första slaget så tog James Blomgren chansen. Han slog till med en strike och Sverige hade säkrat guldet. De vann till sist finalen med1127-1104.

Jesper Svensson visade vägen i finalen och slog 299 poäng. Därmed bärgade han sitt första EM-guld i 5-mannalag på seniornivå.

– Vi lyckades samla ihop oss i grevens tid. Det var osannolikt men vi slutade aldrig tro på det och det är otroligt härligt att vi fixar det. Det visar vilken karaktär det är i det här laget och det är fantastiskt att få vinna ihop med det här gänget, säger Jesper Svensson till förbundets hemsida.

Hur gör du för att hålla den spelnivån i finalen?

– Det är mycket vinnarskalle och en stor portion envishet. Jag ville ta revansch efter semifinalen där jag inte fick till det och jag sa till laget inför finalen att jag skulle höja mig. Det lyckades jag med. 

EM avslutades med Mastersklassen där Svensson föll mot Frank Drevenstedt med 249-235 i en tredje och avgörande serie i andra steget av slutspelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!