Fotbollstipset – så tror vi de hetaste matcherna slutar

Toppmöte i damtvåan, jumbomöte i femman och match mellan IFK-lagen Västervik och Tuna. Så här tippar vi helgens matcher.

Nathalie Johanssons Vimmerby tar emot Alicia Strands Tjust i ett derby och toppmöte i helgen.

Nathalie Johanssons Vimmerby tar emot Alicia Strands Tjust i ett derby och toppmöte i helgen.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2023-09-14 18:00

Hvetlanda–Vimmerby

(Division 3, fredag)

ALLVIN: Har svårt att se att ett redan degraderat Hvetlanda kan uppbringa den energi och glöd som behövs för att spela en i stora delar betydelselös match för dem. VIF har både bättre klass och motivation här. Kommer också stärkta efter sena avgörandet mot Boren senast. Tror att Shaljani avgör, om han nu spelar vill säga. Tips: 1–3.

Rimforsa–Studenterna

(Division 4, fredag)

STRÖMSTEN: Efter det tunga poängtappet mot Mjölby tappade Rimforsa greppet om kvalplatsen. Nu måste de vinna mot Studenterna för att hålla kampen vid liv. Det blir ingen enkelt uppgift, men RIF borde ändå lösa det. Tips: 2–1

VimmerbyTjust

(Division 2 dam, lördag)

ALLVIN: Derby och toppmöte. Det kan inte bli så mycket bättre. Det här är också två lag som knappt vet hur det är att förlora. VIF måste i princip roffa åt sig alla tre poäng för att fortfarande ha en realistisk chans att vinna serien. De har alla fall inte råd att förlora. En intressant match-i-matchen är den mellan lagens måldrottningar, Vimmerbys Nathalie Johansson och Tjustanfallaren Filippa Karlberg. Den senare har gjort 26 mål, Johansson har 25. Närmast bakom duon följer Ebba Fritzon på 14 (!) fullträffar. Tips: 3–2.

TranåsHultsfred

(Division 4, lördag)

STRÖMSTEN: HFK vann utan att glänsa senast och har i princip säkrat nytt kontrakt. Tranås blir en svårare nöt att knäcka då de jagar serieledande Vista i toppen. Grönvitt får ta en hedersam förlust här och är svaga på bortaplan. Tips: 3–1.

IFK Västervik–IFK Tuna

(Division 5, lördag)

ALLVIN: Möte mellan kamratföreningarna Västervik och Tuna. Mycket står också på spel då det är tvåan och trean i serien som möts. Oavsett utgång är det troligt att ingen av dem hinner ifatt Ruda, som med fyra omgångar kvar att spela är sex poäng före IFK Tuna. Mer relevant är i det här läget att försöka nå en kvalplats. En position som båda IFK-lagen har nu, men där Tjust skuggar tätt bakom på fjärde plats. Västervik och Tuna kommer från en match med vitt skilda resultat: Västervik vann med 8–0. Tuna föll med 2–7. Fördel hemmalaget? Nja. Snarare att det lutar åt oavgjort, ändå. Tips: 2–2.

BorenKisa 

(Division 3, söndag)

STRÖMSTEN: 

Ett degraderat, men likväl pånyttfött Kisa kan mycket väl störa ett formsvagt Boren. Hemmalaget har dock mer att spela för. Målrikt och jämnt är känslan. Tips: 3–3.

Ekhagen–Gullringen

(Division 4, söndag)

ALLVIN: Har tåget gått för Gullringen? Mycket möjligt. Åt serieledande IK Vista är det för långt avstånd (tio poäng) med fyra omgångar kvar att spela. Kvalplatsen är mer öppen, men det ska förstås mycket till för att de ska hämta in sex pinnar på Tranås. Seger mot Ekhagen är därför ett måste. Jag tror på delad pott. Tips: 1–1.

Ankarsrum–HM IS

(Division 5, söndag)

STRÖMSTEN: Jumbomöte i femman. Då blir det HM IS som tar hem det, trots hårt matchande i veckan. I grunden är de ett bättre lag och den sena kvitteringen mot DSK i onsdags lär ha gett HM IS kraft och självförtroende. Tips: 2–4.

DjursdalaAriel

(Division 5, söndag)

ALLVIN:

Djursdala har åkt på kostsamma sena mål två matcher i följd och är säkert revanschsuget nu. Ariel föll med 8–0 mot IFK Västervik senast och är ett stort frågetecken. Klar fördel DSK. Tips: 2–0.

StorebroStjärnan 

(Division 5, söndag)

STRÖMSTEN: Storebro tog tre blytunga poäng i derbyt mot HM IS. Mot ett Stjärnan som ligger i mitten av tabellen har de chansen igen. Målsnålt och oavgjort. Det kör vi på. Tips: 1–1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!