Ricky ställer undan skorna – för gott

En profil inom den lokala fotbollen har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan för gott. "Jag har spelat seniorfotboll i snart 20 år, men var sak har sin tid och nu vill jag fokusera på annat", säger Ricky Gustafsson.

Ricky Gustafsson har bestämt sig för att sluta med fotbollen och fokusera helt på innebandyn.

Ricky Gustafsson har bestämt sig för att sluta med fotbollen och fokusera helt på innebandyn.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-11-28 20:15

Den gångna säsongen var Ricky Gustafsson tillbaka i Södra Vi IF i en roll som spelande assisterande tränare. Efter en säsong som inte blev vad varken han eller klubben hade hoppats på väljer nu 35-åringen att lägga undan fotbollsskorna för gott.

– Det har inget att göra med att det inte gick så bra den senaste säsongen. Jag känner bara att jag inte vill offra den tiden som krävs på fotbollen. På sommaren vill jag hellre ägna mer tid åt familjen och kunna spela mer golf, säger Gustafsson som genom åren har representerat en rad lokala klubbar som Södra Vi IF, Djursdala SK, IFK Tuna, Storebro IF och Gullringens GoIF.

undefined
Ricky Gustafsson i IFK Tunas dress 2007.

– På senare år har jag dessutom känt att fotbollen sätter sin spår i kroppen. Jag har haft en del känningar i ljumskarna bland annat.

Gustafsson har under många år dubblerat med innebandy på vintern och har för avsikt att spela vidare i Vimmerby IBK.

– Innebandyn kommer vara mer prio för mig. Det är fortfarande roligt och på vintern har jag mer tid att lägga på idrotten.

Backen har gjort ett mål och ett assist på sju matcher den här säsongen. VIBK toppar serien och har Hovmantorp borta på fredag.

– Det är en riktigt spännande match mot ett annat topplag. Kan vi vinna den och få till ett par bra resultat i de sista matcherna innan juluppehållet har vi ett bra utgångsläge. Det känns som vi har ett riktigt starkt lag i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!