Duellen: Vi utser årets bästa fotbollsspelare

Årets fotbollssäsong är över och det har blivit dags att utse traktens bästa spelare. Vi gör det genom att våra reportrar Torbjörn Allvin och Magnus Strömsten plockar ut varsin elva. Reglerna är enkla: De väljer varannan gång och de får inte ha samma spelare.

Ahmed Tarabeih, Daniel Rambin, Johan Lundin, Albin Gustafsson, Albin Isaksson och Ibrahim Haddar är några av spelarna i våra elvor.

Ahmed Tarabeih, Daniel Rambin, Johan Lundin, Albin Gustafsson, Albin Isaksson och Ibrahim Haddar är några av spelarna i våra elvor.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-11-24 19:00

MAGNUS STRÖMSTEN (Ahmed Tarabeih, Vimmerby)
Lottningen gick min väg och på köpet kom dilemmat. Vem ska jag välja först? Valet föll på Ahmed Tarabeih som har varit Vimmerbys bästa spelare genomgående under säsongen. Hans mångsidighet är guld värt i ett lag. Kan spela allt från ytterback till ytterforward, men i min elva får han en offensiv roll som yttermittfältare. Tanken är att han ska utmana framåt med sin löpvillighet och komma med inlägg från kanten. Dessutom kan man alltid lita på att han även tar jobbet som krävs defensivt.

undefined
Daniel Rambin, Rimforsa IF

TORBJÖRN ALLVIN (Daniel Rambin, Rimforsa)
Okej, hade självklart velat se Ahmed Tarabeih i mitt lag, men eftersom Strömsten vann lotten så får jag böja mig för det faktum att han klippte Tarabeih före mig. Å andra sidan hade jag bestämt mitt givna förstaval i ett tidigt skede. Jag tycker att den förre ÅFF-kaptenen Daniel Rambin varit traktens bäste fotbollsspelare 2023. Inte bara för att han vann vår skytteliga här i området, utan också för sitt spel, sin attityd och sin stora betydelse för RIF.

STRÖMSTEN (Knut Gunnarsson, Vimmerby)
Jag väljer att bygga bakifrån och plockar in traktens bästa back. Knut Gunnarsson visade att han trots sin ringa ålder inte hade några som helst problem att gå in och göra skillnad i division 3. Har det mesta som krävs i defensiven och behöver sällan ta till några fula knep för att stoppa sina motståndare. Han drog bara på sig tre varningar på 21 matcher. Dessutom är han guld värd på fasta situationer med sitt huvudspel. Bidrog med fem mål.

ALLVIN (David Lund, Rimforsa)
Vi kör vidare på Rimforsaspåret. Till skillnad från kollega Strömsten anser jag att Rimforsas gänglige mittbacken varit traktens främste försvarsspelare i år. Kom tillbaka från division tre-spel och visade vilken hög klass han håller. Är omutlig i duellspelet, mycket bra i huvudspelet och inte heller oäven i uppspelsfasen. Det går ofta rykten kring Lund om olika klubbar som är intresserade av att knyta till sig honom. Det är fullt förståeligt.

undefined
Johan Lundin, IFK Tuna

STRÖMSTEN (Johan Lundin, IFK Tuna)
Han må ha passerat 40, men är still going strong. Tog klivet ned i femman när han gick till IFK Tuna. Tillförde mycket med sin rutin där och det är tanken att han ska göra i mitt lag också. Tar plats centralt i trebackslinjen och styr upp försvaret därifrån. Han noterades för tre mål den gångna säsongen och är också ett vapen när det kommer till hörnor.

ALLVIN (Albin Gustafsson, Gullringen)
Allround så det skriker. Spelar inte så stor roll i vilken position som tränarna placerar honom, Albin är lika bra oavsett. Har varit med länge i Gullringens A-lag vid det här laget, men är faktiskt bara 22 år. Är en av de mest funktionella spelarna i lokalfotbollen och bra på det mesta: fysiken, löpkapaciteten, skottet, tekniken och blicken.

undefined
Albin Gustafsson, Gullringen

STRÖMSTEN (Haris Dreco, Vimmerby)
Jag fokuserar på mittfältet igen och plockar in Vimmerby IF:s skyttekung för säsongen. Okej, fem av målen kom på straff, men tolv fullträffar är ändå respektingivande. Dreco kan ta flera olika roller på mitten, men min tanke är att han ska vara lite mer offensivt lagd i en central position. Arbetskapaciteten finns för att täcka upp i försvarsdelen också när det behövs. Dessutom har han en riktig ”hästspark” att tillgå när det blir farliga frisparkslägen.

ALLVIN (Kushtrim Krasniqi, Lojal)
Oj, vilken säsong 28-åringen har gjort. Vände tillbaka till Venagänget efter två år i IFK Oskarshamn på högre nivå. Blev som väntat precis den kraft och injektion som han förväntades vara, eller...han var till och med bättre och viktigare än så. Den sittande mittfältaren har ett mycket stort register och är en njutning att följa på planen. Hur han rör sig, hur han hela tiden hittar rätt ytor och hur han ständigt är spelbar och aktiv i spelet.

STRÖMSTEN (Rasmus Bexell, Gullringen)
Dags att blicka upp mot anfallstrion. Mitt förstaval där blir Gullringens skyttekung som nätade 14 gånger under säsongen. Han tar positionen som central anfallare där han får stångas med motståndarnas mittbackar i luften och hugga på bollar i straffområdet. Han bidrar även till att höja stämningen i truppen med sitt ständiga tugg på och vid sidan av planen.

undefined
Albin Isaksson Djursdala SK

ALLVIN (Albin Isaksson, Djursdala)
"Jag är, jag är, jag är ju ständigt trogen", sjöng väl Magnus Uggla om jag inte missminner mig. Det är lite åt det hållet när det gäller Djursdalas backgigant. Trots att han bott och verkat i Linköping i många år, spelar han troget vidare i DSK tillsammans med sina polare. Och han gör det förbannat bra, varje år. Samma visa 2023. Albin är stark i närkamperna, har fina uppspel, är bra i positionsspelet och har en vinnarinstinkt som få.

STRÖMSTEN (Sebastian Strömbom)
Jag behöver en defensiv kraft på mitten också. HFK:s slitvarg är som klippt och skuren för den rollen. Tar mycket av jobbet i det tysta och kämpar till sista blodsdroppen för lagets bästa. Har aviserat att han lägger skorna på hyllan till kommande säsong, men får göra en sista insats i min formation här.

ALLVIN (Ibrahim Haddar, Hultsfred)
Hoppas, hoppas... japp! Strömsten norpade inte Ibrahim Haddar. Han var given på min lista. Jag fick precis samma vibbar när jag såg honom lira för första gången, som jag fick när jag fick se Ahmed Tarabeih i action för första gången. Han är samma råtalang. Det steget han har...jag säger bara...det steget. Det är så naturligt och med en sån utväxling. Addera det med en högt utvecklad teknik och en förmåga att kombinera med sina medspelare, så får du en lokal diamant. Har bestämt sig för spel i VIF.

undefined
Ibrahim Haddar, Hultsfreds FK.

STRÖMSTEN (Mauricio Fagotti, Kisa)
KBK hade en tung säsong, men brassen Fagotti levererade på en bra nivå. Hade blickar på sig från Sleipner, topplag i division två, och det var förstås helt förståeligt. Har ett klipp i steget och en teknik som är svåröverträffad i trakten. 

ALLVIN (Simon Larsson, Vimmerby)
Det här epitetet och beskrivningen som jag ska skriva nu, har följt Simon Larsson ett tag. Det går helt enkelt inte att undvika. Larsson är förmodligen den jämnaste spelare och den med högst lägstanivå i trakten. Handen på hjärtat: har ni någonsin sett honom göra en dålig match? Har ryktats vara i valet och kvalet om han ska fortsätta lira i VIF eller helt sonika lägga av. Vad jag förstår så lutar det åt det förstnämnda. Och det vore förstås guld värt för Vimmerby IF. Är slitstark och med en enorm arbetskapacitet.

STRÖMSTEN (Simon Henriksson, Djursdala/Gullringen)
Infriade mina förväntningar och blev skyttekung i DSK med elva mål på 14 matcher. Värvades till Gullringen i slutet av säsongen där han gjorde två mål till. Har blommat ut lite extra som 30-åring och har ännu mer att ge. Tar plats på kanten offensivt i mitt lag.

ALLVIN (Robert Nilsson, Frödinge-Brantestad)
Bästa säsongen i karriären? Jo, mycket tyder på det. Rutinerade Nilsson fick massor av beröm under året, med all rätt. Han var nästan som en levande vägg i vissa matcher. Som i båda mötena mot seriesegrande Lojal, där han höll nollan i bägge. Har testtränat med lag högre upp och det kan vi förstå.
 

STRÖMSTEN (Diego Torribio Urrutia, Hultsfred)
Var inte fullt lika dominant som förra säsongen, men gjorde i alla fall 15 mål i division fyra. Det räcker för att ta den sista platsen som forward i min uppställning. En spelare med ett målsinne som chilenaren har vill man alltid ha med.

undefined
Tom Nilsson, Hjorted/Totebo.

ALLVIN (Tom Nilsson, Hjorted/Totebo)
Navet och hjärtat i Hjorted/Totebo. Så känns det i alla fall. Är hårt engagerad i klubben och det märks på planen. Är snabb, har fin teknik och har ett bra och smart rörelsemönster. Här har vi också en forward med näsa för var målet är beläget. Gör alltid många mål för sitt lag. Som i år då han landade in på 16 fullträffar. Bäst av alla i hela serien.

STRÖMSTEN (Alexander Svartz, Gullringen)
Dags att välja den tredje länken i backlinjen. Det var ett väldigt hårt målfoto mellan Gullringens två mittbackar, men Ola Lindblom fick till slut stryka på foten. Svartz spelar med stort hjärta och ger sig ytterst motvilligt i duellerna. Tillsammans med Gunnarsson och Lundin bildar han en svårforcerad försvarsmur.

ALLVIN (Adam Strangnefelt, Rimforsa)
I skuggan av "Rambo"? Nja, inte riktigt, men när Daniel Rambin är lagets store stjärna och den som får de största rubrikerna, kan Adam Strangnefelt verka mer i det tysta. Det gör han otroligt bra. Är en mittfältare med många strängar på sin lyra och ämnad för spel högre upp än division fyra. Det är alldeles uppenbart. Har bra klipp i steget och skicklig på små ytor.

STRÖMSTEN (Billy Inkoom, Lojal)
Kanonsäsong av SK Lojal. Kanonsäsong av Billy Inkoom. När vi pratade med lagets tränare Viktor Gimolli för en tid sedan om faktorerna till framgången 2023, så pekade han inte minst på målvaktssidan. Med Billy Inkoom i laget har Lojal hittat en stabilitet. Det är bara att titta på antal insläppta mål. Bortser vi från 6–2-förlusten i seriefinalen mot Lojal, har laget släppt in fem (!) mål och hållit nollan i tio matcher.

ALLVIN (Rickard Thuresson, Vimmerby)
Keep going strong. Jajamän. Varje säsong surras det och frågas om "Thure" gjort sin säsong i detta Vimmerby IF som han alltid har spelat för. Varje gång blir det ett rungande nej. Det finns heller ingen anledning till varför han skulle tacka för sig. Var lysande i vissa matcher i år och var lätt i kroppen som en 19-åring. Hans ledaregenskaper och betydelse för detta VIF kan inte nog betonas.

Ahmed Tarabeih, Vimmerby IF
Ahmed Tarabeih, Vimmerby IF
VÅRA ELVOR

Torbjörn Allvin: Robert Nilsson – Albin Gustafsson, Albin Isaksson, David Lund – Ibrahim Haddar, Simon Larsson, Kushtrim Krasniqi, Adam Strangnefelt – Tom Nilsson, Daniel Rambin, Rickard Thuresson. 

Magnus Strömsten: Billy Inkoom – Knut Gunnarsson, Johan Lundin, Alexander Svartz – Mauricio Fagotti, Sebastian Strömbom, Haris Dreco, Ahmed Tarabeih – Simon Henriksson, Rasmus Bexell och Diego Urrutia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!