Veckans elva – de här tyckte vi var bäst

Fotbollssäsongen lider mot sitt slut. Det innebär också att vi är inne i slutfasen i våra uttagningar av Veckans elva. Här har ni en av höstens sista.

Kushtrim Krasniqi dominerade på mittfältet för SK Lojal.

Kushtrim Krasniqi dominerade på mittfältet för SK Lojal.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-03 15:20

Målvakt:

Deart Agushi, Lojal

När målvakten Billy Inkoom var avstängd fick Lojal ställa en utespelare i målet. Valet föll på Deart Agushi. Han gjorde det riktigt bra och styrde sitt lag på ett fint sätt i 6–1-vinsten. 

Backar:

Ahmed Tarabeih, Vimmerby

Den energiske VIF-spelaren tar plats i elvan även denna gång. Han var mycket bra i derbyt och segern mot Västerviks FF där han glänste i en ny roll på mittfältet. Här får han utgå som back.

Oskar Engström, Hägerstad

När Hägerstad säkrade nytt kontrakt via seger mot Brokind, stod högerbacken Oskar Engström för en övertygande insats.

Leonard Jonsson Möller, Rimforsa

En ung förmåga som etablerat sig i A-laget under senare delen av säsongen. Mot LIU klev han fram och avgjorde med 2–1 minuterna från slutet och var lagets bästa spelare.

undefined
Ahmed Tarabeih gjorde det riktigt bra för VIF i en ny roll mot Västerviks FF.

Mittfältare:

Kushtrim Krasniqi, Lojal

Från sin defensiva mittfältsroll dominerade Kushtrim spelet mot Överum. Han satte tempot, gjorde rätt värderingar i princip hela tiden och var den här trygga klippan som Lojal lutat sig emot hela året. 

Haris Dreco, Vimmerby

Mittfältaren valdes till lagets bäste spelare förra säsongen när VIF tog klivet upp i division tre. Den här våren var spelmässigt inte lika stark som då från hans sida, men under hösten har Haris växlat upp rejält. Är piggare och mer involverad i spelet. Mot VFF var han vass. 

Johan Carlsson, Frödinge

FBSK slutade på fjärde plats och avslutade också på allra bästa sätt – med vinst mot serietrean BOIF. Johan Carlsson stack ut i Frödinge och gjorde utöver sina två matchvinnande mål en bra spelmässig insats. 

Axel Ewing, Gullringen

Unge Axel fick chansen när Gullringen mötte Stensjön (1–1). En chans som han tog. Mittfältaren fick beröm för sitt inhopp. 

Gustav Föghner, Hultsfred

Föghner hade fullt upp i helgen, då han kombinerade fotbollslir i Hultsfreds FK med handbollsspel i HHF. När HFK mötte topplaget Vista var han en av lagets allra bästa. 

undefined
Eddie Lundin IFK Tuna

Anfallare:

Ayman Abualhala, Lojal

Ettan kom, tvåan kom – och så trean också. Ayman Abualhala visade verkligen vägen när Lojal säkrade serietiteln. Han satte lagets tre första mål när de rödsvarta inte gav Överum skuggan av en chans. Ayman har ett stort spel i sig och blir viktig för laget i femman nästa år. 

Eddie Lundin, IFK Tuna

Då var det klart. Segern mot Djursdala i helgen innebär att Tuna kvalspelar till division fyra. I 4–1-vinsten mot DSK satte Eddie Lundin två mål och var en av flera bra IFK-spelare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!