De har imponerat mest pÄ trÀnaren

Tio frĂ„gor – tio svar. HĂ€r ger Daniel Ohlsson sin syn pĂ„ Ă„rets sĂ€song, Gullringens chanser att etablera sig i division tre igen, sin egen fotbollskarriĂ€r och framtiden som trĂ€nare.

Förra Äret var Daniel Ohlsson guldtrÀnare i Vimmerby IF:s damlag. Nu jagar han seriesegern med Gullringens GoIF.

Förra Äret var Daniel Ohlsson guldtrÀnare i Vimmerby IF:s damlag. Nu jagar han seriesegern med Gullringens GoIF.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2018-08-17 11:00
Med handen pÄ hjÀrtat. Hur mycket har du Àltat den senaste förlusten mot TranÄs?

– SjĂ€lvklart har jag tĂ€nkt en del. Med facit i hand blev det första mĂ„let vĂ€ldigt avgörande. DĂ„ kunde TranĂ„s backa hem och satsa pĂ„ kontringar, vilket de Ă€r duktiga pĂ„. Stundtals Ă€gde vi matchen, sĂ„ jag tycker inte att 3–1 speglade matchbilden. Men, men. Det handlar om att göra mĂ„l. Nu har jag slĂ€ppt den förlusten.

Det Ă€r fem poĂ€ng upp till serie­ledande TranĂ„s – och Ă„tta poĂ€ng ner till trean Visingsö. Tittar du uppĂ„t eller nedĂ„t i tabellen?

– UppĂ„t. Helt klart. I det hĂ€r lĂ€get kan vi inte vara nöjda med en andraplats. DĂ„ Ă€r vi ett gĂ€ng stora förlorare. TranĂ„s har nĂ„gra tuffa matcher kvar och kommer förhoppningsvis tappa en del poĂ€ng. Det var synd att dem vann senast (4–3 mot Stensjön).

Annars dĂ„ – hur trivs du som huvudtrĂ€nare i Gullringen?

– Det Ă€r hur bra som helst. Jag var ju hĂ€r för nĂ„gra Ă„r sedan som assisterande trĂ€nare, och visste ungefĂ€r vad jag skulle förvĂ€nta mig. Gullringen Ă€r extremt duktiga pĂ„ att ta hand om sina ledare och spelare. ResultatmĂ€ssigt Ă€r jag nöjd med att vi krigar i toppen. Men det kanske roligaste Ă€r den höga trĂ€ningsnĂ€rvaron. Ofta Ă€r det 15 spelare pĂ„ plats 45 minuter innan trĂ€ningen drar igĂ„ng. Det Ă€r grunden till att vi har tagit mĂ„nga poĂ€ng.

Sitter det nya spelsystemet (3–5–2) som önskat?

– BĂ„de ja och nej. I vissa matcher har det sett vĂ€ldigt bra ut, i andra matcher har vi kört fast. Jag skulle vilja pĂ„stĂ„ att det sitter till 60 procent. Det Ă€r en lĂ„ng process innan alla pusselbitar Ă€r pĂ„ plats. PĂ„ den hĂ€r nivĂ„n kan man inte krĂ€va att alla spelare ska trĂ€na alla pass. Jobb och familj kommer emellan ibland.

– Jag tror att 3–5–2 Ă€r helt rĂ€tt vĂ€g att gĂ„. Det Ă€r bara att titta pĂ„ de internationella topplagen. I dag Ă€r det mĂ„nga som spelar med trebackslinje. Ofta Ă€r det onödigt att ha fyra backar.

Vilka spelare har imponerat pÄ dig?

– Det givna svaret Ă€r Erik Lindblad. Han har varit riktigt bra. Sedan tycker jag att Albin Gustafsson och Jesper WĂ€rnehall har tagit stora kliv. Tidigare har de bara spelat sporadiskt i A-laget. Nu har de haft stora roller pĂ„ det centrala mittfĂ€ltet. Och det krĂ€vs en hel del för att ta plats dĂ€r.

Är den hĂ€r upplagan av Gullringen redo att ta steget upp i division tre?

– Det tycker jag definitivt. Vi Ă€r ett stabilt lag med ett bra försvarsspel, dĂ€r nĂ„gra av spelarna har varit i division tvĂ„ och tre tidigare. Dessutom Ă€r potentialen i truppen stor. Jag tror att vi skulle ha fixat nytt kontrakt i Ă„rets division tre-serie.

Är det en morot att utmana Vimmerby IF pĂ„ den lokala fotbollstronen?

– Nja, det vet jag inte. Eftersom stora delar av Ă„rets trupp har Kisa som moderklubb finns det ingen naturlig rivalitet gentemot Vimmerby. Men om vi hamnar i samma serie nĂ€sta Ă„r lĂ„ter det sĂ€kert annorlunda...

PÄ tal om Kisa. Du sjÀlv var en lovande mittback i KBK. Kan du Ängra att du slutade spela sÄ tidigt?

– Nej, Ă€rligt talat minns jag knappt nĂ€r jag slutade. Det var 2010, va? Det var mycket skador och jag gillade inte trĂ€naren. DĂ„ blev jag bara uppgiven.

– Hur bra kunde jag ha blivit? Hade jag spelat fortfarande? Det Ă€r tvĂ„ frĂ„gor jag kan fundera kring. Men annars Ă€r det inget jag Ă„ngrar.

FrÄn division fyra och uppÄt Àr du traktens yngsta huvudtrÀnare (30 Är gammal). Vad har du för ambitioner med din trÀnarkarriÀr?

– Jag har egentligen ingen plan för framtiden. Jag tycker bara att det Ă€r jĂ€kligt kul att vara trĂ€nare, annars skulle jag inte ha lagt ner sĂ„ hĂ€r mĂ„nga timmar pĂ„ det. DĂ„ hade jag varit en idiot.

– Vi fĂ„r helt enkelt se vad som hĂ€nder framöver. Jag har kontrakt med Gullringen sĂ€songen ut och trivs som sagt skitbra. MĂ„lsĂ€ttningen just nu Ă€r att föra upp föreningen i division tre.

Till sist: ikvÀll vÀntar Aneby pÄ hemmaplan. Tankar?

– Vi har visat fin form pĂ„ slutet. Det Ă€r bara att fortsĂ€tta spela likadant. DĂ„ ska det bli tre poĂ€ng.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!