Lindgren: "Väldigt olika utgångspunkter"

På fredagen registrerades Albin Gustafssons omtalade övergång från Gullringens GoIF till Vimmerby IF. "Vi är glada att vi löste en överenskommelse", säger Vimmerby IF:s verksamhetsansvarige David Lindgren i ett pressmeddelande.

Vimmerby IF:s verksamhetsansvarige David Lindgren kommenterar Albin Gustafssons övergång från Gullringen.

Vimmerby IF:s verksamhetsansvarige David Lindgren kommenterar Albin Gustafssons övergång från Gullringen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-12-22 15:54

Sporten har sökt representanter för Vimmerby IF sedan nyheten om Albin Gustafssons övergång kom i torsdags. På fredagen gick klubben ut med ett pressmeddelande där David Lindgren säger följande:

– Albin är en ung spelare med stor potential. Vi tror att han kommer utvecklas ännu mer i vår miljö och att han ska kunna ta ytterligare steg. Dessutom är det härlig person som tillför positiv energi i ett lag.

Så här kommenterar han hur processen kring övergången gått till: 

– Vi har under samtalen insett att vi har väldigt olika föreningsperspektiv och utgångspunkter när det handlar om unga spelare och avtal. Vi har däremot från båda håll visat respekt för varandra trots våra olikheter. Vi är glada att vi löste en överenskommelse, framförallt för Albins egen skull.

David Lindgren är överlag nöjd med hur truppen ser ut inför kommande säsong. 

– Båda våra seniortrupper har nu vässats till och det i kombination med spelarna som trycker på underifrån gör att det ser väldigt spännande ut inför 2024. Rekryteringen av Fredrik Falkevall gör att vi dessutom ökar kunskapen i hela vår A/U-verksamhet vilket är nyckeln för fortsatt spelarutveckling. Det kan vara lite finsnickeri kvar runt trupper och ledarstaber men nu har vi byggt upp en grundstruktur som är starkare än på mycket länge.

Albin Gustafsson låg bakom tre av målen när Gullringen körde över Djursdala med 5-0.
Albin Gustafsson låg bakom tre av målen när Gullringen körde över Djursdala med 5-0.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!