Johanssons comeback blev kortvarig: "Väldigt trist"

Vimmerby IF tvingas mönstra ett nytt mittbackspar mot Aneby borta på lördag till följd av skada och avstängning. Gullringen ställs mot poänglösa jumbon Ölmstad borta och får tillbaka en anfallskraft. Två lätta, men samtidigt lite luriga uppgifter på pappret.

Jacob Johansson har drabbats av en ny skada.

Jacob Johansson har drabbats av en ny skada.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-05-13 19:00

Jacob Johansson hade jobbat hårt hela vintern för att ta sig tillbaka efter den knäskada han drog på sig i augusti 2021. För ett par veckor sedan gjorde han en bejublad comeback i en cupmatch för VIF och stod för två mål. Förra veckan var han tillbaka från start som mittback i derbyt mot Djursdala. Då var olyckan framme igen och nu väntar en ny oviss skadefrånvaro.

– Jacob landade lite oturligt med handen i en situation. Han bet ihop och spelade vidare trots smärtan. Efter matchen visade det sig att han hade brutit båtbenet i ena handen. Det är väldigt trist att det ska hända när han precis kommit tillbaka från en annan skada, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Finns det någon prognos på hur länge han kan bli borta?

– Han ska gå gipsad i sex veckor till att börja med. Sedan är den här typen av skada väldigt lurig och svår att få att läka ihop. Vi får vara beredda på att det kan ta ett tag.

Eftersom Knut Gunnarsson fick lämna planen efter två gula kort mot Djursdala senast behöver VIF ett nytt mittbackspar mot Aneby borta i helgen.

– Anton Ljungberg går in som mittback igen och får Ilhan Jejna vid sin sida. Han har varit iväg på en utbildning med räddningstjänsten på senare tid och har knappt tränat med laget. Han har ändå bra koll på hur vi spelar och får chansen.

Efter en skakig inledning på serien har Gullringen hittat rätt på sistone. Mot Ölmstad borta på lördagen kan laget ta sin tredje raka seger.

– 4–1-vinsten mot Höreda var vi bästa laget från början till slut. Vi skapade många lägen och gjorde ett par mål. Nu har vi fått börja vinna matcher och det gör att vi mår mycket bättre som lag och enskilda spelare, sa spelande tränaren Karlo Goranci.

Han ville ändå varna lite för att Ölmstad borta kan bli en tuff uppgift.

– Visst, de står på noll poäng efter fyra matcher, men det var bara senast när de föll med 5–0 mot Tranås som de var utspelade. Annars har de hängt med bra. Dessutom brukar deras plan vara svårspelad på våren.

Gullringen gör två ändringar i truppen. Markus Oskarsson Johansson och Billy Inkoom är tillbaka efter att ha varit krassliga senast. Leo Cotas och Melker Johansson hamnar därmed utanför truppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!