Bröderna Wahlström vill leda tillsammans även nästa år

Under säsongen tog Niklas Wahlström över rodret som huvudtränare i Hägerstads IF och brorsan Jesper tog ett steg tillbaka som assisterande. Nu ser det ut som att syskonen kommer fortsätta leda laget nästa säsong. "Dialogen är igång, jag kommer nog vara kvar", säger Niklas Wahlström

Niklas Wahlström ser gärna en fortsättning som huvudtränare i Hägerstad.

Niklas Wahlström ser gärna en fortsättning som huvudtränare i Hägerstad.

Foto: Magnus Strömsten/Privat

Fotboll2023-10-04 07:00

Efter att man fick en krokig start på säsongen valde Hägerstad att plocka in Niklas Wahlström som ny huvudtränare i den sjunde omgången av årets serie. Resultaten stabiliserades och man lyckades rädda kontraktet i division 5. 

– Min resa har varit jätterolig sedan jag kom in och det var lätt att komma in då jag har kopplingar till klubben sedan innan. Jag tycker att vi tog steg framåt och vi räddade kontraktet, vilket var målsättningen, säger Niklas Wahlström.

Niklas hoppas att hans resa med Hägerstad kommer att fortsätta även nästa år. Just nu förs dialog mellan parterna om en fortsättning i klubben. Även brorsan Jesper ser ut att bli kvar som assisterande. 

– Jag är intresserad av att vara kvar och det kommer jag nog att bli. Det ser ljust ut för en fortsättning, säger Niklas.

– Jag trivs i den rollen och att ta ett steg tillbaka, säger Jesper. 

Till nästa säsong vill Hägerstad inte uppleva samma känsla som man hade den här säsongen. Istället för att kämpa om sin överlevnad – vill man 2024 ha lite mer lugn och ro och en högre placering i tabellen. För att det ska vara möjligt krävs det lite nytt blod på spelarfronten, enligt tränaren.

– Vi vill få in ett par nyförvärv och bygga mer stabilitet. Då kan vi förhoppningsvis lyfta i tabellen, säger Niklas Wahlström.

Kan du avslöja något namn?

– Vi för dialog med ett par stycken, så mycket kan jag säga. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!