Slätmon lyckades inte alls när man mötte Ekängen borta i division 6 Östergötland södra herr i fotboll.

Ekängens IF vann mot Slätmons BK

Fotboll2023-06-27 21:18

Ekängen vann med 11-2 (5-1).

Slätmon fick en bra start på matchen. Christer Johansson slog till, redan i tionde minuten.

Ekängen kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Jonas Gustafsson, i 14:e minuten.

Ekängen tog ledningen bara två minuter senare genom Niclas Kindholm.

Två minuter senare var det Niclas Kindholm som såg till att Ekängen ökade ledningen till 3-1.

Ekängen ökade ledningen på nytt, till 4-1, sex minuter senare genom Teodor Sommestad.

Ekängen gjorde också 5-1 i slutminuterna av första halvlek, genom Hannes Weghammar. Direkt efter pausen gjorde Tedros Tesfu Gebremikael mål och reducerade åt Slätmon. Men mer än så orkade Slätmon inte med.

I 49:e minuten slog Nils Edlund till, och gjorde 6-2.

Sju minuter senare var det Jonas Gustafsson som såg till att Ekängen också gjorde 7-2.

Ekängen satte 8-2 två minuter senare genom Habib Brahim.

I 72:a minuten ökade Niclas Kindholm ledningen ytterligare. Kindholm fullbordade därmed sitt hattrick.

I den 75:e minuten ökade Hannes Weghammar ledningen.

Två minuter senare var det Jonas Gustafsson som såg till att Ekängen gjorde 11-2. Gustafsson fullbordade därmed Ekängens vändning. Det fastställde slutresultatet till 11-2 och därmed fullbordade Jonas Gustafsson sitt hattrick.

Jonas Gustafsson och Niclas Kindholm gjorde tre mål var för Ekängen.

Det här betyder att Ekängen ligger på tredje plats i tabellen, och Slätmon är på nionde och sista plats.

Slätmon tar sig an Kenty B i nästa match hemma lördag 12 augusti 13.00.