Beskedet i tränarfrågan: "Var dags att gå skilda vägar"

Slätmons BK:s tränare Sanel Kadiric får inget nytt förtroende efter en tung säsong där laget hamnade på jumboplats. En ersättare är redan tillsatt. "Vi kände att det var dags att gå skilda vägar", säger viceordförande Simon Karlsson om beslutet att göra sig av med Kadiric.

 Slätmons Sanel Kadiric tvingas bort från klubben efter jumboplaceringen.

Slätmons Sanel Kadiric tvingas bort från klubben efter jumboplaceringen.

Foto:

Fotboll2023-10-22 12:00

Fyra poäng på 16 matcher i division 6. Det är Slätmons facit den här säsongen. Då väljer man att göra förändring på ledarsidan. Sanel Kadiric får lämna klubben.

– Det var ett beslut som vi i styrelsen tog efter de indikationer som jag fick av ett par spelare. Då kände vi att vi behöver en förändring och att det var dags för en ny röst, säger Simon Karlsson som är vice ordförande i klubben. 

Det var spelarnas beslut att få bort Sanel?

– Efter det jag hörde från ett par spelare så tog vi ett gemensamt beslut att göra den här förändringen. Vi hade ingen kanonsäsong med tanke på resultatet. Men det har varit så här de senaste tio åren så det är inte så mycket att säga om det. 

Personen som får huvudansvaret istället blir Kristoffer Sjöqvist som redan finns i laget. Han kommer nu att agera som spelande tränare.

– Han kommer få chansen nu och sätta sin prägel på laget.

Vid sin sida kommer klubbkompisen Tesfaldet Michael att ta rollen som assisterande tränare.

Årets placering är inget som Simon Karlsson är nöjd med och klubben jobbar på att förstärka spelartruppen till nästa säsong. I nuläget har man inget nyförvärv på bordet till nästa säsong. 

– Vi har inte gjort klart med någon ny. Men vi jobbar på det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!