Beskedet – Karlo väljer spel i Gullringen igen

Som Vimmerby Tidning skrev i onsdags var Gullringens GoIF högaktuellt för Karlo Goranci. Nu är vi där. Vimmerbys spelande assisterande tränare kommer återvända till klubben 2024. Som spelare. "Det här känns helt rätt för mig".

Karlo Goranci vänder tillbaka till Gullringen - som spelare.

Karlo Goranci vänder tillbaka till Gullringen - som spelare.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-26 16:40

Ett år. Det fick räcka. Nu är Karlo Goranci tillbaka i Gullringens GoIF, där han var spelande tränare under 2022. 

Sejouren i Vimmerby IF blev bara ettårig. 

Varför väljer du Gullringen?

– Valet känns klockrent. Min sambo (Josefine) kände sig välkommen senast och nu får jag mer tid att vara hemma med familjen. De senaste tre åren har jag varit borta väldigt mycket. Förhoppningsvis blir tillvaron lite lugnare när jag inte längre ska vara spelande tränare. 

Hur blir det då, att "bara" vara spelare?

– Jag har inga som helst bekymmer med det. Det blir lite som det var i slutet i VIF. Jag min vet roll och kommer koncentrera mig på att bara spela. Sen kommer jag och Ola (Lindblom, huvudtränare) att ha en bra dialog. Det har vi alltid, men det är han som är tränare och bestämmer. Jag kommer inte att lägga mig i. 

Helt utan tränarskap kommer det ändå inte bli för Karlo Goranci. 

– Jag kommer att träna min sons lag, sen kommer jag också att prioritera UEFA B-utbildningen som börjar i november. Den är ganska omfattande och jag kommer inte på något sätt att lägga ner tränarbiten. Jag ser också det kommande året som en möjlighet att ytterligare förkovra mig. Jag kommer att få mer tid att åka runt och titta på när andra klubbar tränar och lära mig av det. 

undefined
Karlo Goranci.

Vad tror du då om Gullringen nästa säsong?

– Känslan är att truppen är bredare än när jag var där 2022. Om nästan alla är kvar och om vi dessutom kan fylla på med lite fler spelare så ska vi absolut vara ett topplag. Klubben har ju haft ambitionen i flera år att ta klivet upp i division tre. Förhoppningsvis lyckas vi med det nästa år, säger han och fortsätter:

– Samtidigt tror jag att serien kommer att bli vassare. Hvetlanda GIF åker ner och Västerviks FF kan bli bra och de kanske kan få några spelare från IFK (Västervik) nu när inte de tog klivet upp i fyran. Jag tror också att Egnahem kan bli giftiga, sen vet man förstås inte hur serieindelningen blir. 

Vad kommer du att tillföra?

– Ett lugn och bekvämlighet med boll. Det är väl främst det. 

Du varierar ofta mellan olika positioner. Var vill du spela?

– Som ytterback, haha. Nämen, jag och Ola är nog överens om att jag passar bäst på mittfältet. Jag får snart dra igång hårdträningen. Jag har sagt till Ola att jag ska väga 86 kilo i februari. 

Och vad är matchvikten nu...?

– Det är mer än så, haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!