Bäddat för publikfest på IP: "Viktig händelse för hela bygden"

Ett Kisa BK på jakt efter sina första poäng för säsongen. Hemma mot ett Rimforsa som vill ha revansch för en sämre insats senast. Det är bäddat för ett spännande derby på Kisa IP på söndag.

2021 var senaste gången som Kisa och Rimforsa möttes i ett derby i seriesammanhang.

2021 var senaste gången som Kisa och Rimforsa möttes i ett derby i seriesammanhang.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-05-03 16:30

Kisa-tränaren Alexander Holmberg ser verkligen fram emot den stundande derbyfajten. 

– Det är ett efterlängtat möte, nu är det ett par år sedan vi möttes. Matcherna mellan Kisa och Rimforsa är alltid lika roliga.

Har det märkts av på träningarna att det är något speciellt som väntar?

– Ja, naturligtvis. Det var rejält uppumpat på vår sista träning här i torsdags, och det gäller att få in atmosfären. Det är ingen vanlig fotbollsmatch utan även en viktig händelse för bygden. Vi är laddade och rejält sugna på att ta första trepoängaren, säger Holmberg.

För inledningen har nämligen inte varit särskilt rolig för KBK. I premiären blev det ett 5–0-nederlag mot Sturefors/Hjulsbro B och i andra matchen en 2–1-torsk mot Mjölby Södra/Turabdin.

– Jag får ta på mig resultaten från de första matcherna. Hade jag behärskat mig i premiären och inte blivit utvisad hade det kunnat se annorlunda ut. Jag försöker tillföra mycket energi, men det kanske gick lite för långt. Killarna har kört på bra efter förmåga inledningsvis.

Kisa har full trupp tillgänglig mot Rimforsa.

Vad blir extra viktigt för er i matchen?

– Vi måste försöka spela vårt spel och inte falla in i deras. Att inte låta dem domdera blir extra viktigt. Men det brukar vara mer psykologi och känsla som spelar roll i derbyn. Det blir en annan karaktär på matcherna. 

– Det är små marginaler som skiljer spelarna i "fyran". Det är inte någon särskilt som utmärker sig i lagen. Rimforsa har ett okej, stabilt lag. Men de har haft samma trupp i fyra år och kunnat spela ihop sig. Till skillnad mot oss med ett fåtal matcher på försäsongen och relativt ny trupp.

Holmberg tror på stor publiktillströmning. 

– Det kan nog bli en rejäl folkfest. Det blir kul för alla i bygden och viktigt för idrottslivet i Kinda kommun, konstaterar Alexander Holmberg.

Rimforsas tränare Mats Andersson tror också på publikfest.

– Vi hade 275 åskådare på vår match i söndags. Det är riktigt bra. Sedan var det tråkigt att vi bjöd på sämre fotboll och förlorade med 3–2 mot Gottfridsberg.

Vad gick snett?

– Det är svårt att säga. Vi var väldigt energilösa. Det blir så ibland. Nu borde spelarna tända till när det är första derbyt mot Kisa på ett par år som väntar. 

Hur är läget i laget?

– Jacob Lindblom klev av tidigt i förra matchen och kan inte spela på söndag. Annars är hela truppen tillgänglig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!