Larsson tar över HFK: "Erfarenhet från hög nivå"

Nu är en ny tränare på plats. Det blir Anders Larsson som tar över huvudansvaret i Hultsfreds FK. "Han har varit assisterande tränare på högre nivå och känns som rätt man att bygga ett lag", säger Joacim Johansson i HFK:s herrutskott.

Hultsfreds FK har gjort klart med en ny tränare. Det blir Anders Larsson som tar över ansvaret.

Hultsfreds FK har gjort klart med en ny tränare. Det blir Anders Larsson som tar över ansvaret.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-11-08 19:00

Som spelare är Anders Larsson mest känd som mångårig målvakt i Mörlunda GIF. Som ledare har han haft en rad uppdrag och varit tränare för bland annat Blomstermåla i Elitfyran och Fågelfors. På senare år har han verkat som assisterande tränare på högre nivå. Då i Högsby IK och Oskarshamns AIK.

– Vi har kollat på flera namn, men landade ändå ganska snabbt i Anders Larsson. Han har skaffat sig erfarenhet på högre nivå de senaste åren, men har även en förankring i den lokala fotbollen. Nu när vi åkte ned i femman igen känns det läge för att göra en omstart och Anders känns som rätt man att komma in och bygga något nytt.

Till vardags jobbar Larsson som gymnasielärare i Hultsfred och det ser HFK som en klar fördel.

– Han är van att jobba med ungdomar och det är positivt med tanke på att vi har många lovande juniorer i klubben som redan debuterat på seniornivå och flera som knackar på dörren för en plats i A-laget.

Efter degraderingen till femman är det många av spelarna i den befintliga truppen som ryktas vara på väg bort.

Hur ser du på det?

– Det är alltid så på den här nivån när spelarna inte har kontrakt. Det blir en osäkerhet inför frimånaden. Jag tror och hoppas att så många som möjligt vill vara kvar. Att vi har en ny tränare på plats underlättar förhoppningsvis och gör att fler blir sugna på att stanna.

Nyligen valde Sebasthian Svensson att lämna tränarposten i klubben. Ett beslut som han säger vuxit fram under hösten

Joacim Johansson bekräftar att klubbens ledning tidigt fick signaler om detta.

– Vi har haft en bra dialog med Sebasthian under säsongen och har känt vart han står. Att vi skulle åka ur femman var det nog ingen som såg komma. Vi har bara oss själva att skylla att vi inte kom upp i nivå under hösten. Samtidigt gjorde både Tenhult och Ölmstad en kanonhöst som inte gick att förutspå, säger Johansson som också vill ge en stor eloge till Svensson för det arbete han lagt ner.

– Han har gjort ett jättebra jobb och fått oss att bli ett spelande lag. En bra grund att bygga vidare på. Dessutom vet jag att Sebasthian brinner för klubben och vi är öppna för att hitta en annan roll för honom i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!