Han kan bli ny tränare i Gullringens GoIF

Patrik Wärnehall har aviserat att det inte blir något fortsatt tränaruppdrag i Gullringens GoIF 2024. Är Sebasthian Svensson hans ersättare? Vad Vimmerby tidning erfar så är kontakt tagen. Så här säger Svensson själv om det – och om säsongen i Hultsfreds FK.

Gullringens GoIF är på jakt efter en ny tränare.

Gullringens GoIF är på jakt efter en ny tränare.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-10-17 16:30

Chockartat. Kanske att det är ett för starkt uttryck, men någonting ditåt var det ändå när det stod klart att Hultsfreds FK åker ur serien. Nykomlingen såg länge ut att ha full kontroll på säkrat kontrakt i division fyra. Sen kom bakslagen, ett efter ett. 

Mitt i allt stod tränaren Sebasthian Svensson. 

Nu har det gått en tid sedan ni ramlade ur. Hur känner du kring det?

– På något sätt känns det ändå som att det har landat – och att det värsta tänkbara hände. Jag har försökt analysera orsaken och det är klart att det finns många olika anledningar till varför det gick som det gick. Jag hävdar fortfarande att det inte är det rent fotbollsmässiga vi faller på. Truppen var egentligen alldeles för bra för att vi skulle åka ur. 

Vad har du kommit fram till?

– Att det delvis är mitt eget fel. Jag har ändå det yttersta ansvaret för att helheten fungerar. Sen är det givetvis en kombination av flera saker. 

Svensson lyfter bland annat fram träningsnärvaron, eller snarare bristen på närvaro, som en tydlig faktor. 

– Visst har det påverkat oss. Det har väl egentligen inte varit riktigt bra under hela säsongen, men framför allt nu under hösten. Vi har knappt varit tvåsiffrigt på träningarna. Jag har aldrig tidigare varit med om att hamna i en situation där man inte kan ta ut en startelva efter genomförd träning. Det känns nästan som att det varit en konstgjord andning. Man kan förstås tycka att det både är ett kollektivt och ett individuellt ansvar för att faktiskt komma och träna. 

Hur har "schismen" med Diego Toribio Urrutia påverkat?

– Klart att det har påverkat truppen på det stora hela. Det är svårt att säga hur mycket och i vilken grad. Han har ändå haft stor del i vår framgång, men sen har han ibland haft svårt att acceptera det lagmässiga. 

För er som inte vet så spelade inte skyttekungen säsongens sista match mot Ölmstad, vilket var ett ömsesidigt beslut. 

Nu föll ju inte Hultsfreds FK enbart på eget grepp, utan också på en stark höst av bottenlagen Ölmstad och Tenhult, som båda nästan gick som tåget. 

– Den höst som Ölmstad gjorde saknar nästan motstycke. De vann nästan varenda match efter att i princip varit uträknade. Det hade man kanske inte räknat med..., säger Sebasthian Svensson. 

Vad händer för din del nu?

– Jag har inte en aning. Jag har sagt att jag är ganska öppen för förslag, men det måste kännas rätt. Jag vill att det ska finnas en tydlig bild av vad som förväntas av mig som tränare och vad jag ska göra. Jag vill jobba med spelare som har ambitioner och som vill utvecklas. Det brinner jag för. Det är nog så att jag är mer av en "tränar-tränare" än en matchtränare. Jag känner också att det kan bli svårt att gå ner en nivå. Jag vet också att herrutskottet i HFK haft dialog med alla spelare i truppen. 

– Just nu är det ganska skönt att säsongen är över, trots att jag förstås är väldigt besviken. Nu är det bara att ladda om batterierna. 

Vi har nåtts av uppgifter att Gullringens GoIF visat intresse för dig och tagit kontakt. Vad säger du om det?

– Jag har inga kommentarer kring det. Inte mer än att Ola (Lindblom, tränare) och jag alltid haft bra kontakt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!