Veckans elva – de har tagit plats i årets sista lista

Fotbollen sjunger på sista versen. Så också veckans elva. Här har ni säsongens sista.

Rasmus Bexell, Jacob Lindblom och Kristoffer Oskarsson är några av de som tar plats i årets sista Veckans elva.

Rasmus Bexell, Jacob Lindblom och Kristoffer Oskarsson är några av de som tar plats i årets sista Veckans elva.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-11 13:55

Målvakt

Belmin Hrustic, Vimmerby

Något ringrostig kunde man kanske tro efter att mestadels varit andremålvakt i Vimmerby. Mot Haga märktes inget av detta. Stod för flera bra ingripanden, inte minst första 45.

Backar:

Albin Isaksson, Djursdala

Djursdala var pressat mot Storebro i den första halvleken. Utan ett suveränt backspel av Albin Isaksson hade nog inte DSK haft med sig oavgjort in i pausen. Styrde sitt lag hela matchen på sitt sedvanliga säkra sätt.

Oskar Eriksson, IFK Tuna

Har spelat sparsamt i år. Mot Södra Vi inledde han som mittback och avslutade som ytterback. Gjorde det väldigt bra, i båda positionerna. 

Knut Gunnarsson, Vimmerby

VIF avslutade säsongen på bästa sätt, med seger mot topplaget Haga. Mittbacken Knut Gunnarsson var en av planens bästa aktörer. Han satte tonen när han nickade in 1–0 och vann sin vana trogen massor av dueller.

Jacob Lindblom, Kisa

Precis som KBK som lag har Lindblom växlat upp i höst. Är rejäl och stark i närkampsspelet. Inte heller oäven när han följer med i offensivt.

Mittfältare:

Filip Davidsson, HM IS

21-åringen har gjort en mycket bra säsong och har genomgående varit en av lagets bästa. Jobbar alltid hårt och är en bra "gnuggare" på mittfältet. Suverän mot Tjust.

David Ganbrant, Kisa

En stark karaktär, som betyder mycket för KBK. Skicklig på att ligga rätt i position och läsa spelet. Klok och bra även i presspelet. Mot Västervik var han väldigt bra.

David Nilsson, Storebro

Efter ett par års frånvaro på grund av knäskada gjorde David Nilsson comeback i slutet av våren. Med sin höga arbetskapacitet och mentalitet har han visat klass. Mot DSK var han en av lagets bästa.

Pontus Kägu Bragsjö, Vimmerby 

En av många tonåringar som fick speltid i serieavslutningen. 18-åringen har verkligen växt in seniorspelet och var pigg mot Haga. Har stor potential och jobbar alltid hårt. Här har VIF ett bra framtidsnamn.

Anfallare:

Kristoffer Oskarsson, HM IS

Snacka om att sätta avtryck när det som mest behövdes. Säsongen har varit som en berg- och dalbana för HM IS och Kristoffer Oskarsson. Mot Tjust kunde inget stoppa honom. Anfallaren satte fyra bollar i nät och blev den store matchvinnaren när HM IS säkrade nytt kontrakt.

Rasmus Bexell, Gullringen

Den väldige anfallaren fick sprutt på målgörandet främst i slutet av säsongen. Mot Höreda i sista omgången stod han för tre fullträffar. Totalt blev det 14 baljor för honom, vilket gav en sjunde plats i seriens skytteliga. Har visat sig mycket värdefull för Gullringen.

Rasmus Bexell är viktig för Gullringen. Mot Höreda gjorde han sitt tolfte, trettonde och fjortonde mål för säsongen.
Rasmus Bexell är viktig för Gullringen. Mot Höreda gjorde han sitt tolfte, trettonde och fjortonde mål för säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!