Det här kan bli riktigt vasst, Hebe! • "Har bra känsla"

Turen är kommen till IF Hebe. En hel del tyder på att det kan bli den bästa säsongen sedan 2018, då de spelade i division fem. Varför den optimismen kanske ni tänker? Jo, en förklaring till det är att klubben fått tillbaka några vassa rutinerade nyförvärv.

Tobias Nilsson vänder hem till moderklubben Hebe igen.

Tobias Nilsson vänder hem till moderklubben Hebe igen.

Foto:

Fotboll2024-03-27 10:38

AVSPARK 2024

Vi kan säga det direkt. Det har varit flera magra år för klubben från Silverdalen. Det där året vi nämnde i ingressen, 2018, slutade Hebe sist i femman. Men året dessförinnan landade de in som åtta i den divisionen. Nu är känslan att det blåser positiva vindar igen. Att klubben har något bra på gång. Hebe har en intressant spelartrupp med duktiga lirare som bland andra Sebasthian Svensson, Rasmus Sandsborg, William Music, Tobias Nilsson, Johan Nilsson, Erik Arvidsson Hoffman och Robin Söderholm. Det borde vara en garant för framgång, men mycket hänger förstås också på hur mycket tid de erfarna spelarna kan lägga på sin fotboll 2024. 

– Jag har inte hört något annat än att de ska spela så mycket de bara kan, sen får vi väl se lite hur Johan (Nilsson) gör, säger tränaren Felix Andersson. 

Han går in på sitt andra år som huvudtränare i A-laget.

Hur var ditt första?

– Väldigt lärorikt. Precis allt var nytt för mig och något som jag aldrig gjort tidigare. Det var mycket att ta in, men samtidigt roligt. 

Och bra gick det också, i jämförelse med de senaste åren. 

– Resultatmässigt var det vår bästa säsong sedan vi ramlade ur femman. 

undefined
Tobias Nilsson vänder hem till moderklubben Hebe igen.

Men du, det ser väl ännu bättre ut inför den här säsongen?

– Ja, vi har en bra känsla. Vi ska nog kunna vara med däruppe i toppen, sen vet man aldrig hur det blir med skador och såna saker. 

En sak som talar för IF Hebe 2024 är mixen av mer erfarna spelare och yngre som är i en utvecklingsfas.

– Vi märkte det redan förra säsongen att de unga killarna hade stor nytta av att kunna lära av killar som Robin Söderholm och Rasmus Sandsborg. I år har vi ännu fler rutinerade spelare. 

Är det någon speciell tränare från din karriär som du hämtat inspiration ifrån?

– Nja, jag försöker ha mitt eget tänk och min egen filosofi. Sen är det väl alltid så att man hämtar inspiration från olika källor. 

Om vi tittar på spelsystem och hur ni vill spela. Vad är det som gäller då?

– Vi ska försöka spela 3–5–2, med förhoppningsvis två sittande centrala mittfältare, säger Felix Andersson.   

Resultat 2023

Placerade sig som femma i division sex Vimmerby med 19 poäng på 16 matcher.    

Målsättning 2024

– Vi har inte direkt satt någon målsättning, men vi vill vara med i toppen och fajtas.    

Försäsongen

– Vi har haft en hyfsad försäsong, där det var starkt att vi vann mot Fårbo i cupen. Sen förlorade vi mot Stjärnan, där vi kanske inte hade en lika slagkraftig trupp, säger Andersson, vars Hebe förlorade i sista cupmatchen mot Ariel med 5–4. 

Seriefavoriter

– Det är nog ganska öppet, men Storebro och Frödinge får gälla som huvudfavoriter. Sen vet jag inte riktigt med Horn. De har fått in en del bra spelare också och kan nog bli bra. 

Heta nyförvärv

– Erik Arvidsson Hoffman (målvakt) är ett jättebra nyförvärv från Hultsfred. Precis som Noah Sandelius. Han har verkligen tagit för sig på försäsongen.

Stjärnskott

– Nourladeen Alrifi är en ung kille född 2008 som kan bli en stor överraskning. Han är tekniskt skicklig, men samtidigt hård och tuff.

Nyckelspelare

Robin Söderholm, Erik Arvidsson Hoffman och det äldre gardet. 

Seriepremiär

23/4: Hebe-Ankarsrum på Silvervallen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!