BESKEDET: Semesterracet ställs in även i år

En av Vimmerbys allra största sommarhändelser blir inte av i år heller. Vimmerby MS har beslutat att ställa in Semesterracet för andra gången i rad. "Vi hoppades in i det sista", säger tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson.

Nu har det kommit ett besked om Semesterracet i Vimmerby.

Nu har det kommit ett besked om Semesterracet i Vimmerby.

Foto: Arkiv

Folkrace2021-05-20 16:59

2020 kom beskedet i slutet av maj. Den populära folkracetävlingen Semesterracet, som körs varje sommar i Gnagaredalen i Vimmerby, fick ställas in på grund av coronapandemin. 

Det här året blir det likadant, vilket Dagens Vimmerby var först med att rapportera om. 

– Vi hoppades in i det sista. Vi har väntat på de senaste beskeden om restriktionerna och även om det lättar lite, så lättar det inte tillräckligt, säger tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson till Sporten.

Hon fortsätter:

– Jag fick lite förhandsinfo i tisdags kring de nya restriktionerna som ska gälla från den 1 juni. Svenska Bilsportsförbundet skickade ett mejl och det gick ut på deras hemsida. Jag har lusläst det, vänt och funderat och pratat med vår ordförande... Men nej, vi väljer att inte genomföra det. Det går inte, säger Ågren Karlsson.

– Vi har funderat på att göra något annat och kanske lägga upp det på ett annat sätt. Men hur ska man exempelvis hantera bara 100 personer i publiken?

Hon eftersträvar att distrikten kommer till tydligare och mer gemensamma riktlinjer för bilsporten. Men det ser i princip exakt likadant ut nu som det gjorde förra året, med flera inställda tävlingar runt om i Sverige.

– Vi visste nog innerst inne att det inte skulle gå. Motala exempelvis fick ju ställa in sin tävling förra helgen, suckar Ågren Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!