Favorit i repris för Ryssebo La Reine

Ryssebo La Reine vann stodivisionen i samband med Axevallas V75-tävlingar i lördags. En seger värd 100 000 kronor för Pär Thole från Ryssebo.

Ryssebo La Reine tog andra raka segern i stodivisionen på Axevalla i lördags med Kaj Widell i sulkyn.

Ryssebo La Reine tog andra raka segern i stodivisionen på Axevalla i lördags med Kaj Widell i sulkyn.

Foto: Magnus Strömsten

Travsport2018-07-22 12:35

Vid midsommarhelgens tävlingar i Kalmar segrade Ryssebo La Reine också i stodivisionen. Skillnaden då var att hon stod på startvolten. På Axevalla var hon belastad med 20 meters tillägg och kusken Kaj Widell fick ta en mer avvaktande start och hamnade i fjärde par utvändigt. Varvet från mål kom ekipaget fram utvändigt om ledaren och redan in mot slutsvängen tryckte sig Ryssebo La Reine till täten. Hon hade ett par längder att gå på in mot upploppet, men när mållinjen nalkades kom en konkurrent fort ute i banan. Det blev hårt i mål, men Ryssebo La Reine lyckades hålla nosen först. Segertiden 1.13,8 2160 volt var rekordsänkning med en sekund.

– Det blev lite väl spännande sista biten, men jag fick känslan av att hon höll undan. Sedan var det skönt att få beskedet av kusken att han också var säker på att det räckte. Det känns lite smått overkligt att ha en häst som sprungit in en kvarts miljon kronor på fyra starter i år. Jag har dock hela tiden sagt att hon är en kanon och det är kul att hon visar det på banan också, säger Pär Thole som är såväl tränare, ägare som uppfödare till hästen och har ett litet stall på amatörbasis med sambon Ann-Christin Lingh på gården Ryssebo utanför Mariannelund.

– Nästa start kan bli den 1 augusti på hemmaplan i Mantorp, men det beror på hur hästen tar loppet. Hon tränas inte alls hårt mellan loppen nu. Inför den här starten hade hon fått ett heat på Nyvalla, säger Pär Thole.

Pär Thole från Ryssebo tränar, äger och har fött upp Ryssebo La Reine.
Pär Thole från Ryssebo tränar, äger och har fött upp Ryssebo La Reine.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om