Elfte raka för Virserum

Virserum noterade elfte raka segern i Hockeytrean på lördagskvällen via 5-3 borta mot Ronneby och är klara för Alltrean.

Christoffer Velander gjorde fyra mål när virserum slog Ronneby med 5-3.

Ishockey2018-11-10 18:46

Virserum hade en överkomlig uppgift på förhand mot Ronneby som ligger näst sist i serien. Fixstjärnor som Simon Dahl och Jim Nordh som har öst in poäng på sistone fick stanna hemma och yngre förmågor fick chansen i deras ställe.

– De hade annat att göra med jobb och familj. Det var planerat sedan länge, sa Virserums tränare Fredrik Pettersson.

Virserum visade direkt att de var sugna på att hålla i sin segerrad. Första perioden slutade 3-1 efter att Christoffer Velander svarat för samtliga tre Virserumsmål.

– Vi dominerade stort i första perioden och borde ha haft 7-1, sa Fredrik Pettersson.

Sedan kunde Virserum hålla undan ganska säkert. Det blev lite nerv i matchen när hemmalaget reducerade till 4-3 med sju minuter kvar, men Christoffer Velander säkrade segern med sitt fjärde mål för kvällen fram till 5-3.

– Vi blev lite övermodiga i andra och trodde att vi skulle avgöra lätt. Det ledde till att vi slog bort mycket passningar och tog dåliga beslut i egen zon. Trots att de fick 4-3 hann jag aldrig bli orolig på allvar, sa Fredrik Pettersson.

Virserum toppar nu serien med tolv poängs marginal samt femtiotalet plusmål ner till trean i tabellen med fyra omgångar kvar och kan redan nu rikta in sig på spel i Alltrean.

Bäst i VSGF var målvakten Felix Karlberg samt Christoffer Velander.

Poäng Virserum: Christoffer Velander 4+0, John Höggren 0+2, Joel Stridell 1+0, Olle Engqvist 0+1, Andreas Lundgren 0+1, Kevin Petersson 0+1.