Dackarna redo för tungviktsmöte

Förra veckan krossade Dackarna derbyrivalen Västervik hemma. Nu är det dags för nytt derby och tungviktsmöte. Elit Vetlanda kommer på besök på tisdag i ett dubbelmöte.

Nytt Smålandsderby väntar för Greg Hancock och de andra förarna i Dackarna.

Nytt Smålandsderby väntar för Greg Hancock och de andra förarna i Dackarna.

Foto: Nordin

Speedway2018-07-15 21:09

Dackarna och Vetlanda är två av de verkliga giganterna i svensk speedway. Gästande Elit Vetlanda är det mest framgångsrika laget på 2000-talet. Dackarna brukar också vara med däruppe i toppen och fightas om medaljerna. Båda Smålandslagen har också övertygat i år. Inför derbyt är Dackarna trea med 13 poäng och Vetlanda fyra med tolv. För den mångårige Dackelagledaren Mikael Karlsson blir det förstås också ett extra speciellt möte, då han numera är lagledare i just Vetlanda. Dackarna presenterar samma startsjua som i de tidigare matcherna den här säsongen. Noterbart är dock att dansken Hans Andersen kör på reservplats. Han byter därmed med Oliver Berntzon, som åter flyttas upp som ordinarie. Målillalaget är också obesegrat hemma på G&B Arena under 2018 och har förstås starkt självförtroende inför matchen.

Båda lagen kommer med en seger i ryggen. En intressant duell kan bli den mellan de lokala förarna Joel Kling (Virserum) och Filip Hjelmland (Mariannelund). Bara för några dagar sedan körde de tillsammans i det JVM-lag som fixade en finalbiljett i augusti. Redan på onsdag är det returmöte, då i Vetlanda.

Dackarnas laguppställning:

1) Greg Hancock, 2) Pawel Przedpelski, 3) Oliver Berntzon, 4) Patryk Dudek, 5) Maciej Janowski, 6) Hans Andersen, 7) Joel Kling.

Vetlanda:

1) Artem Laguta, 2) Tomas H Jonasson, 3) Leon Madsen, 4) Brady Kurtz, 5) Bartosz Zmarzlik, 6) Robert Miskowiak, 7) Filip Hjelmland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om