Hasselborg: "En av de större prestationerna"

De gick miste om guldet. Men lag Hasselborg åker hem från Kina med ett OS-brons i curling efter segern i matchen om tredje pris över Schweiz. –Att vi kommer hem med den här bronsmedaljen är kanske en av de större prestationerna vi gjort, säger Anna Hasselborg efteråt.

Lag Hasselborg med Sara McManus, Sofia Mabergs, Anna Hasselborg, Agnes Knochenhauer och reserven Johanna Heldin firar sitt OS-brons.

Lag Hasselborg med Sara McManus, Sofia Mabergs, Anna Hasselborg, Agnes Knochenhauer och reserven Johanna Heldin firar sitt OS-brons.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Curling2022-02-19 15:50

Efter herrarnas OS-guld genom lag Edin skulle damernas lag Hasselborg säkra ännu en curlingmedalj till Sverige.

Det blev en svängig bronsmatch för svenskorna som slog Schweiz med 9–7.

Sverige skaffade sig två poängs överläge i den fjärde omgången och behöll initiativet. Två omgångar senare gjorde den schweiziska skippern Alina Pätz en miss och Sverige kunde ta hela tre poäng fram till 6–2.

Men samtidigt som lag Hasselborg tog många poäng när de fick chansen släppte de tillbaka motståndarna in i matchen genom några misstag.

I den näst sista omgången tog Schweiz hela tre poäng och ställningen var plötsligt 8–7.

Men i den sista omgången säkrade Anna Hasselborg OS-bronset till sitt lag. Och skippern är nöjd, försäkrar hon.

– Vi har kämpat för varenda millimeter sedan den här pandemin började. Och få kröna det här med ett OS- brons och sedan komma hem till Sverige som är restriktionsfritt är typ en dröm, säger hon.

Sverige vann curlingturneringen i OS i Pyeongchang för fyra år sedan och hoppades upprepa bedriften i Peking. Men lag Hasselborg förlorade semifinalen mot Storbritannien med 11–12 efter skiljeomgång.

– Jag bröt ihop ganska kraftigt efter att ha förlorat semin i går kväll, men sättet som vi lyckas ladda om, finnas där för varandra. Vi var ute och tränade i morse – och gå ut och spela den här matchen, säger Hasselborg och fortsätter:

– Vi får jobba för varenda millimeter där ute – och vi gör det. Och vi gör det så jävla modigt.

TT: Vad väntar för Lag Hasselborg nu?

– Det här är vårt liv, vi får göra det här på heltid. Vi älskar det vi gör. Vi rullar på!

För britterna väntar final i natt mot Japan.

Jublet när bronset var säkrat.
Jublet när bronset var säkrat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!