VM-guld för Svensson och Sverige: "Helt obeskrivligt"

Bowlingstjärnan Jesper Svensson kan addera ännu en VM-medalj till samlingen. På måndagen tog han och Sverige hem guldet när Mixed-tävlingen avgjordes på bowling-VM i Dubai. "Helt obeskrivligt", sa Jesper Svensson om känslan att ta guldet.

Vimmerbykillen Jesper Svensson tog VM-guld med Sverige.

Vimmerbykillen Jesper Svensson tog VM-guld med Sverige.

Foto: PBA/Swebowl

Bowling2021-11-15 20:14

Jesper Svensson, Sandra Andersson, Joline Persson Planefors och William Svensson. De blev hjältar för Sverige när man på måndagskvällen blev världsmästare i "Mixed" – och samtidigt blev man även historiska vinnare eftersom det var första gången som den distansen spelats under ett VM.

I en högklassig final mot USA var det ett svenskt lag som storspelade och som till slut kunde lägga vantarna på medaljerna av den ädlaste valören.

– Man inser ju inte direkt vad som har hänt. Det tar en stund för hjärnan att inse att man har vunnit. Det är otroligt skönt, säger Västervikskillen William Svensson till swebowl.se.

Sverige vann den första serien och fortsatte att spela oerhört bra även i den andra, som man också vann. Vimmerbysonen Jesper Svensson tog därmed sin tredje medalj under detta VM. Sedan tidigare har han ett silver och ett brons i Dubai. Därtill har det blivit världsrekord både individuellt och i par med Pontus Andersson.

För 26-årige Jesper, som representerar Team Pergamon från Partille, betyder det första VM-guldet mycket. Inte minst är det en revansch för förlusten i dubbel-finalen tidigare under mästerskapet. Men det var också speciellt att vinna tillsammans med sin sambo Joline Persson Planefors.

undefined
Jesper Svensson och sambon Joline Persson Planefors fick uppleva VM-guldet tillsammans.

– Det är helt obeskrivligt, det är faktiskt så att vi har pratat om det här där hemma, drömt om det här, att få uppleva det tillsammans. Att få göra det tillsammans är helt obeskrivligt, säger han samtidigt som han vill lyfta fram hela laget.

– Att jag och Joline bor ihop gör det extra speciellt men nyckeln var att vi alla fyra hade en god stämning tillsammans, säger han till swebowl.se.

Totalt sett blev det ett väldigt lyckat VM för svensk del med hela sju medaljer, fördelat på två guld, två silver och tre brons.

– Att få avsluta det som James påbörjade den här veckan med guldet i singel. Jag är så jäkla stolt över hela gruppen, alla coacher, Martin [Larsen] som har varit med. Markus [Jansson] som stod vid sidan om i början och [Pontus] som gjorde det senare. Alla bidrag till gruppen har gjort att vi har gjort ett jäkligt bra mästerskap, säger Jesper Svensson.

Bowling-VM avslutades med Mixed-finalen och är därmed över för den här gången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!