Succé för Svensson – ska spela VM i Dubai

Vimmerbystjärnan Jesper Svensson är en av sex herrbowlare som tar plats i Sveriges trupp till VM i Dubai.

Jesper Svensson ska spela VM i Dubai med Sverige.

Jesper Svensson ska spela VM i Dubai med Sverige.

Foto: PBA

Bowling2021-09-07 13:27

Sporten skrev nyligen om Jesper Svenssons senaste framgångar, där han vann en stor nationell tävling i Markaryd och dessutom blev uttagen i Europalaget, som ska möta USA. 

På tisdagen blev det ännu ett positivt besked för 26-åringen. Svensson är nämligen en av sex spelare som får chansen att representera Sverige vid VM i Dubai 6–14 november. Noterbart är även att Västerviksbördige William Svensson, 20, finns med i truppen. 

Här är hela truppen: 

Pontus Andersson, 25 år, Team Clan, Nässjö
James Blomgren, 34 år, Team Alingsås
Markus Jansson, 28 år, BK Jösse, Arvika
Martin Larsen, 42 år, Team Pergamon, Partille
Jesper Svensson, 26 år, Team Pergamon, Partille
William Svensson, 20 år, BK Kaskad, Norrköping

De sex spelarna som är uttagna till VM kommer även att få representera Sverige i EM i Helsingfors under slutet av januari.

Förbundskaptenen Patrick Backe säger så här till hemsidan swebowl.se:

– Vi har ett EM väldigt tätt inpå. Alternativet hade varit att ta ut fyra spelare till VM och sedan nästan ta ut ett helt nytt lag till EM redan när vi var i Dubai. Normalt tar man ut laget två månader innan och ta ut laget i Dubai känns inte rimligt, säger Patrick Backe.

Sveriges herrar ligger trea i VM:s medaljligan och har USA och Korea före sig. Senast blev det ett brons i 3-manna för Martin Larsen, Jesper Svensson och Mattias Wetterberg.

– Jag tycker nog vi kan ha förväntningar på det här laget. Sen vet vi att vi har tufft motstånd i USA och de asiatiska länderna, samtidigt får vi vara ödmjuka inför att det är väldigt mycket nytt den här gången. Vi spelar distanser i spelformen ”bakers” som är väldigt nytt, säger förbundskaptenen till swebowl.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!