Svenssons var med och tog en ny VM-medalj

Det fina spelet från kvalet fortsatte i matchspelet för det svenska tremannalaget i VM i Dubai. I kvartsfinalen besegrades Bahrain efter nytt storspel, inte minst av Jesper Svensson och William Svensson.

Jesper Svensson har nu två VM-medaljer säkrade.

Jesper Svensson har nu två VM-medaljer säkrade.

Foto: Svensk bowling

Bowling2021-11-11 16:28

Vimmerbyfostrade Jesper Svensson och Västervikskillen från Vimmerby spelade strålande i tremannalaget tillsammans med James Blomgren. De vann kvalspelet över tio serier i stor stil. 

Därmed var svenskarna klara för eftermiddagens matchspel där tre matcher mot Bermuda, Singapore och Malaysia väntade. Det gällde att vara bland de två bästa i gruppen för att gå vidare till kvällens kvartsfinal.

Svenskarna gav inte sina motståndare någon chans eftersom blev tre raka segrar. Först mot Bermuda med 222–207. Sedan mot Singapore med 279–182 för att avslutas med 255–236 mot Malaysia.

I kvartsfinalen mot Bahrain fortsatte den svenska trion att storspela. De vann den matchen och serien med 248-220. Därmed är en ny medalj säkrad. Sedan tidigare är det klart att Jesper och William har varsin medalj i dubbel. 

William Svensson var med i det tremannalag som säkrat en ny VM-medalj för Sverige.
William Svensson var med i det tremannalag som säkrat en ny VM-medalj för Sverige.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!