Starka känslor efter otroliga världsrekorden

Två färska världsrekord – i VM. Dessutom seger i singelkvalet. Jesper Svensson slår bowlingvärlden med häpnad. Hemma i Vimmerby följer pappa Patrik honom såklart med stort intresse. "Det är mäktigt det han gör. Det känns nästan ofattbart", säger han.

Patrik Svensson, till höger, är imponerad av sonen Jespers fantastiska start i VM i Dubai.

Patrik Svensson, till höger, är imponerad av sonen Jespers fantastiska start i VM i Dubai.

Foto: Arkiv

Bowling2021-11-08 16:13

Jesper Svensson imponerar oerhört i världsmästerskapen i Dubai. I helgen slog han världsrekord i både singel och även i dubbel. Så här säger Patrik Svensson om sonens superresultat:

– Det är som Jesper själv säger...han har inte vunnit något ännu. 

I nästa andetag hyllar han Jespers storspel. 

– Att slå 1345 är så otroligt bra gjort. Det är bara åtta slag på fem serier som inte är strajk. Jag ser det som svårt att det här någonsin kommer att överträffas i ett VM.

Serierna 269, 259, 279, 279, 259 talar sitt eget övertygande språk. 

Av bara farten kom ett världsrekord till, dagen efter. I dubbel med Pontus Andersson från Nässjö.

– Det är riktigt bra resultat, men det är första gången de spelar Bakersformatet i VM. Tydligen hade Jesper och Pontus slagit världsrekord tidigare, i junior-VM. Men det kände jag faktiskt inte till. 

Patrik Svensson berättar att han följer VM så gott han kan, från distans. Planer fanns att åka söderut och följa världsmästerskapen på plats i Dubai. 

– Jag hade mina tankar först, men sen är det här med pandemin. Jag vet inte riktigt hur mycket man får röra sig där. 

Hur känner du inför allt det här. Att slå två världsrekord...?

– Jag tror inte riktigt att jag fattar. Och man förstår väl inte heller hur stor Jesper är. Han är en världsstjärna. Sen blir man besviken. I Sportspegeln nämnde de inte med ett ord om världsrekorden i VM. 

Har du pratat med honom?

– Nej, jag har skrivit. Jag vill helst inte störa för mycket. Han har fullt upp och jag vet att det är mycket som händer i ett VM. Sen är det klart att det är starka känslor. Det är mäktigt, nästan ofattbart. Det är lite läge för honom att göra något riktigt bra i VM. Han har ju börjat väldigt, väldigt bra. 

Under måndagen fortsatte Jesper Svensson att spela starkt i singelspelet. Med serierna 224, 214, 280, 267 och 258 nådde han 1243 poäng. Totalt hade Svensson 2588 poäng efter tio spelade serier och vann singelkvalet med 123 poängs marginal. På onsdag väntar matchspel i singel, där de delas in i fyra grupper med åtta spelare i varje. Bara de två bästa därifrån går till kvartsfinal. 

Men först är det dags för matchspel i dubbel tillsammans med Pontus Andersson under tisdagen. Upplägget är detsamma som i singel. 

Patrik Svensson är själv en mycket duktig bowlare. Nu följer han sonen Jespers storspel i VM på distans.
Patrik Svensson är själv en mycket duktig bowlare. Nu följer han sonen Jespers storspel i VM på distans.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!