Uppvisning av Svenssons i VM

Det rullar på. När Sveriges tremannalag spelade kval nu på förmiddagen handlade det mer eller mindre om ren och skär uppvisning. Vimmerbysonen Jesper Svensson och Västerviksgrabben William Svensson imponerade. "Oerhörd stabil insats".

Sverige med Jesper Svensson och William Svensson fick en utmärkt start i tremanna i VM i Dubai. Laget vann kvalet.

Sverige med Jesper Svensson och William Svensson fick en utmärkt start i tremanna i VM i Dubai. Laget vann kvalet.

Foto: Mia Karlsvärd

Bowling2021-11-11 11:20

Båda de lokala bowlingsstjärnorna har säkrat minst en VM-medalj i mästerskapen. Och det i dubbel, med varsin partner. Valören avgörs i helgen. Nu kan Jesper Svensson och William Svensson vara på väg mot ytterligare en medalj. 

När tremannaspelet inleddes, tidigt svensk tid, satt slagen verkligen där de skulle för den svenska trion med Svensson/Svensson och James Blomgren. Det gick så bra att när kvalet summerades, så var de blågula i topp. 

– Det här var ju uppvisning idag, sa Martin Blixt till swebowl.se. 

Med serierna 247, 216, 248, 238, 238, 239, 237, 256, 260 och 235 (totalt 2414 poäng) över tio serier Bakers vann de före Tjeckien, 2331, Italien 2284, USA 2283 och Danmark 2272. 

– En oerhörd stabil insats. Vi har en serie på 216 sen har vi alla över 230. Det spelade liksom ingen roll, oavsett om det strulade eller flöt på så blev det liksom 237. Det var väldigt imponerade att se, säger Martin Blixt vidare till swebowl.se. 

De 16 bästa lagen gick vidare till matchspel, där första steget avgörs senare under torsdagen. Lagen delas in i fyralagsgrupper, där de två bästa går till kvartsfinalen. Varje lag spelar endast tre serier. Sveriges motståndare är Bermuda, Singapore och Malaysia. 

Tar Sverige sig vidare därifrån är det ännu tightare i kvartsfinalen. Då spelas bara en serie, mot en motståndare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om