Här är svaret – efter uppmaningen: "Det är smickrande"

Frida Sethsson skickade en uppmaning till tidigare lagkamraten Tobias Asklöf. "Gör comeback", löd den. Någon sådan kommer det inte att bli. "Jag känner inte att tiden finns", säger han.

En comeback i sikte för Tobias Asklöf? Nej, så kommer det inte att bli.

En comeback i sikte för Tobias Asklöf? Nej, så kommer det inte att bli.

Foto: Arkiv

Bowling2023-02-22 07:00

Vimmerby BK har haft en minst sagt tuff säsong i Mellanallsvenskan och ligger sist i serien inför det avslutande rycket. Efter helgens dubbla förluster i Stockholm skickade VBK-spelaren Frida Sethsson en uppmaning till gamla lagkamraten Tobias Asklöf, som tackade för sig efter den förra säsongen.

– Vi har ett extremt sargat självförtroende och sitter i en tuff sits. Jag hoppas någonstans att "Tobbe" sväljer sin stolthet och plockar fram sitt klubbhjärta. Vi har fortsatt chansen och vi vill åtminstone nå ett kval. "Tobbe" hade varit ett extremt bra tillskott för hela laget, sa Sethsson då.

Hur ser då Asklöf själv på det?

– Det är smickrande att de saknar mig och det är roligt att de pikar mig, säger han.

Hur ställer du dig till en comeback?

– Nej, jag har sagt att jag inte ska spela och då får det vara så. Egentligen hade jag jättegärna gjort det, men jag känner inte att tiden finns. Det är också på grund av det jag valde att inte spela i år. Samtidigt hade det inte känts rätt mot andra som är med och tränar att hoppa in nu.

Tobias Asklöf har följt VBK under säsongen och har sin analys klar för varför laget haft det tufft.

– De har haft stolpe ut i många matcher. Sen har de spärrat alldeles för dåligt, vilket enbart handlar om att självförtroendet är sargat. De är inte så dåliga på att täcka rutor egentligen. De hade behövt lite vind i ryggen och det tror jag att de kan få här framöver. Tittar man på tabellen så är det inte så många poäng upp och en kvalplats är absolut inom räckhåll, menar han.

Saknar du att spela bowling?

– Både och, faktiskt. Jag saknar gemenskapen, lagsammanhållningen och den där kämpaglöden. Samtidigt så tar det väldigt mycket tid och ibland behöver man lägga ner hela dagar och helger. Jag sitter kvar i styrelsen och de gångerna vi har haft möten så har vi passat på att träna lite, så jag har fått hålla i klotet ett par gånger ändå.

Hur ser du då på nästa säsong och framtiden för din del?

– Man ska aldrig säga aldrig, men det är inget jag vill uttala mig om egentligen. Jag kommer inte spela nästa säsong heller med tanke på hur läget är nu. Det finns inte tid för det.

Som Asklöf tidigare varit inne på, så hade Vimmerby BK behövt en självförtroendeboost inför avslutningen. Även om han själv inte kommer vara med och spela, så finns det kanske ett annat alternativ.

– Jag har erbjudit mig att gå bakom som coach och det är något jag skulle kunna tänka mig att göra. Vi får se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!