Storspel av Vimmerbysonen – VM-medalj säkrad

Då var det klart. Vimmerbys bowlingstjärna har säkrat minst en bronsmedalj i VM i Dubai. Detta sedan han nyss i par med Pontus Andersson vunnit kvartsfinalen i dubbel. Även Västervikssonen William Svensson är klar för VM-semi.

Jesper Svenssons succé i bowling-VM fortsätter.

Jesper Svenssons succé i bowling-VM fortsätter.

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Bowling2021-11-09 16:31

Full pott. Vilken inledning världsstjärnan Jesper Svensson har fått på världsmästerskapen i Dubai. Utöver två rykande färska världsrekord står det nu klart att han också välförtjänt säkrat en VM-medalj. 

I par med Pontus Andersson blev han först klar för kvartsfinalen efter en rysare i gruppspelet mot Norge, där lagen gjorde upp i en helt avgörande serie. I kvarten mötte smålandsparet Svensson/Andersson italienarna Radi/Davolio. Båda lagen spelade bra, där Sverige till slut vann med siffrorna 245–232. Glädjen var total. 

– Det är värt att nämna hela gruppens insats i det här, både coacher men även Martin (Larsen) och Markus (Jansson) har gjort ett bra jobb bakom. De är delaktiga i allra högsta grad, det är en stark nyckel. Alla drar sitt strå till stacken. En trevlig laginsats, säger Jesper Svensson till swebowl.se.

Och ännu större blev den då Västervikskillen William Svensson i par med James Blomgren imponerade stort då de vann mot ett amerikanskt par med 279–249.

Semifinal och final avgörs i helgen. Om det vill sig väl kan det bli en helsvensk uppgörelse. För firma Andersson/Svensson väntar amerikanskt motstånd.

– Det kommer bli lite andra förutsättningar då, men det kommer förhoppningsvis vara 60 fot bana och 10 käglor. Då ska vi nog se till att knipa lite ädlare valörer, säger superstjärnan från Vimmerby till swebowl.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!