Blixtar och dunder när VIF vann seriefinalen

Vimmerby IF blev ny tabelletta i åskovädret efter vinst i seriefinalen mot Smedby. En framför allt stark första halvlek bäddade för de tre poängen – men de satt hårt inne framåt slutet.

Mohammad Jafr var en frisk fläkt i Vimmerbys triumf.

FOTBOLL2018-06-17 20:26

Gästande Smedby skapade den första heta chansen i matchen med ett skott som susade precis över Nic Rydholms vänstra kryss. Men därefter var det i princip Vimmerby för hela slanten. VIF radade upp fina kombinationsspel och ett 1–0-mål låg i luften. Till slut kom det också. Mohammad Jafr jagade upp en djupledsboll ute på kanten, gjorde sin gubbe, och slog in en passning till Rickard Thuresson som bara kunde raka in öppningsmålet.

Sedan uteblev målchanserna åt båda under ett par minuter. Men sen rätt var det va slog han till, Niklas Gunnarsson. På en studsboll cirka 30 meter från mål drog Gunnarsson till med en halvvolley som seglade hela vägen in i mål. Målvaktsingripandet går att diskutera, men han var liksom alla andra på Skobes Arena inte beredd på ett skott så långt utifrån. Men 2–0 var det och det stod sig till pausvilan.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek. Vi kontrollerar händerlserna ute på planen och har bra kvalitet på det vi gör, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Den andra halvleken sattes igång med dunder och brak. Dels vädermässigt där ett åskoväder hade dragit in under pausen, men också på planen där Vimmerby var mycket nära att få in 3–0. Men istället var det Smedby som efter en omställning kunde skicka in ett reduceringsmål i ösregnet. Ett 2–2 mål var sedan inte så långt borta om det inte vore för den så brytningssäkre Marcus Ahl som var planens gigant. Åskovädret var till slut så illa att domaren blåste av matchen några minuter. Trots spelavbrottet bibehöll gästerna energin av reduceringen. Samtidigt började Vimmerby slarva i passningsspelet och förlora allt fler dueller.

– Vi har en lite sämre period där och Smedby hotar oss ett par gånger, menar David Lindgren.

Det var dock hemmalaget som skulle göra nästa mål. Rickard Thuresson höll sig framme i 66:e minuten och återigen blev han snyggt framspelad av Mohammad Jafr. Glädjen blev kortvarig då gästerna reducerade bara minuter senare efter en tveksam offsidesituation. Nu väntade nerviga slutminuter. Smedby var giftiga och Vimmerby hade centimeterna på sin sida då ett distansskott svischade precis förbi kryssribban. Men VIF höll undan, de tre poängen var bärgade och nu är man ny serieledare.

– Vi reder ut stormen i slutet och vår kollektiva arbetsinsats fäller avgörandet, avslutar David Lindgren.

Det var många heta kamaper i seriefinalen.

3–2

Vimmerby–Smedby DIVISION 3 Målen: 1–0 (19) Rickard Thuresson, 2–0 (37) Niklas Gunnarsson, 2–1 (52) Emanuel Arvidsson, 3–1 (66) Rickard Thuresson, 3–2 (73) Daniel Rann. Heta chanser utöver målen: 5–5, Hörnor: 2–6, Publik: 605