Vimmerby Hockey föll tungt i playoff, Målilla till allsvenskt kval och VBK till elitseriekval. Det hände mycket för tio år sedan.

Deppigt i Vimmerby Hockey efter förlust i playoff.

Sport2023-02-26 10:00

FÖR 10 ÅR SEDAN

• "Nu vill jag bara hem och gråta". Så löd underrubriken efter Vimmerby Hockeys tunga uttåg i playoff mot rivalen Tranås. Det var Björn Jonassons ord efter 2–4-förlusten i den avgörande matchen på hemmais. VH var annars i förarsätet efter vinsten och utjämningen till 1–1 i matcher under lördagen – och ledning med 2–1, drygt fem minuter före slutet på söndagen. Detta sedan nuvarande kaptenen Jakob Karlsson gjort ett snyggt ledningsmål. Men TAIF kom tillbaka starkt och satte tre mål i slutet.

Tränaren Anders Spaaks ord:

– Det känns för jäkla tungt. Det är ruttet.

undefined
Målilla Bandy nådde allsvenskt kval.

Allsvenskt kval! Målilla Bandy gjorde processen kort mot gästande Jönköping. De rödvita visade upp en imponerande effektivitet och vann med 13–1 (!). Avgörande rycket sista 13 minuterna i första halvleken, då Målilla gick från 0–0 till 4–0. Daniel "Glasan" Gustavsson blev stor segerorganisatör i matchen med sina sex mål.

Vimmerby BK tog ett stort kliv mot elitseriekval sedan de krossat Marbodal med 17–3 i det allsvenska toppmötet. VBK nådde skyhöga 7111 i kägelpoäng. I tredjeserien var Jonny Sandberg nästjumbo i hemmalaget med 216 poäng (!). Då förstår ni den höga standarden. Jesper Svensson var poängbäst med 951.

undefined
Vimmerbys tennislöfte Daniel Kumlin.

FÖR 20 ÅR SEDAN

• Vimmerbys tennislöfte Daniel Kumlin imponerar. Efter att ha avslutat kvalspelet i EM i Ryssland passade han på att vinna en ETA-tävling i Helsingborg där spelare från tolv länder deltog. Vinsten i Helsingborg var meritmässigt den tyngsta 15-åringen vunnit vid sidan av segern i SALK-Open. Nästa stora uppgift för Kumlin var finalspelet i Europamästerskapen i italienska Pisa.

undefined
Jakob Karlsson var med och förde Småland till final i Sverigecupen.

• Vimmerbys kapten Jakob Karlsson är i allra högsta grad aktuell i ishockey. Det var han även för 20 år sedan, som 13-åring. Jakob hade då en viktig roll när Småland gick till final i Sverigecupen.

– Det gick bra för oss, men vi hade en del otur i finalen. Det hade varit roligt att vinna hela turneringen, sa han efter 1–2 mot Västergötland.

• Storebro Sport Club hade nio deltagare på plats för att åka Tjejvasan över 30 kilometer. I tävlingsklassen kom Kristina Andersson på plats 153 med tiden 1:55, Inga-Britta Jonsson på plats 485 och Inger Hellgren på 489. Tiderna i motionsklassen: Catharina B Nilsson 2:21, Agneta Johansson 2:55, Gunilla Nilsson 3:10, Irene Pettersson 3:18, Birgitta Stridh 3:21 och Ing-Marie Davidsson 3:32.

Vimmerby BK tog ett stort kliv mot kval till elitserien.