HÀr Àr Hultsfredslaget som vann cupen för 30 Är sedan

Återblicken prĂ€glas en hel del av Bullerby Cup. MĂ„nga bekanta lokala idrottsprofiler har spelat turneringen genom Ă„ren. För 30 Ă„r sedan gick Hultsfreds FK hela vĂ€gen med ett starkt lag.

Marcus Svensson vann KM i golf för 10 Är sedan. Hultsfred vann P12-klassen i Bullerby Cup för 30 Är sedan och Vimmerby kom tvÄa i samma klass för 20 Är sedan.

Sport2023-07-30 12:00

För 10 Är sedan:

* Joakim Storm Ă€r numera en pĂ„litlig mĂ„lskytt i Vimmerby IF:s A-lag. För tio Ă„r sedan skapade han rubriker pĂ„ sportsidorna genom att göra fyra mĂ„l för klubbens P12-lag i Bullerby Cup nĂ€r de besegrade BK Ljungsbro med 4–0. Det rĂ€ckte för att föra laget till A-slutspel, men dĂ€r blev det till slut en sjundeplats. P12-klassen vanns istĂ€llet av IFK Berga. Kalmar Södra vann P10-klassen och Mantorps FF F10-klassen. I F12-klassen frĂ€lste Moa Svensson Lindsdal med tre mĂ„l i 4-1-segern i finalen mot Kvarnby.

undefined
Joakim Storm gjorde fyra mÄl i samma match för VIF i Bullerby Cup för 10 Är sedan.

* Rimforsa IF tog hem segern i SlĂ€tmonpokalen. Daniel Karlsson lĂ„g bakom samtliga mĂ„l nĂ€r Kisa besegrades med 3–0 i finalen.

* Kisa BK var pĂ„ vĂ€g mot segern borta mot Smedby, men slĂ€ppte in 2–2 i 92:a minuten. Ida Olofsson och Johanna Sjöholm gjordes Kisas mĂ„l. KBK:s Maria Lundh drog pĂ„ sig tvĂ„ gula kort tio minuter frĂ„n slutet.

* Sju sÀrspelshÄl. Det krÀvdes för att Marcus Svensson skulle avgöra finalen av KM i matchspel pÄ Tobo GK mot Martin Jacobsson. "Det sÄg kört ut lÀnge, men jag hade lite tur och kom in i matchen igen", sa Svensson.

För 20 Ă„r sedan:

* Vimmerby IF:s P12-lag gjorde en stark Bullerby Cup och tog sig till final. DĂ€r blev SkĂ€rblacka för tuffa. VIF föll med 5–2 efter mĂ„l av Albehar Muzlija och Patrik Bengtsson. I F12-klassen segrade Lindsdals IF och I P10-klassen var det Asarums IF som var bĂ€st. En extra krydda för alla pristagare var att de fick ta emot sina medaljer av den svenske förbunfskaptenen Tommy Söderberg.

* 4 115 Ă„skĂ„dare sĂ„g VĂ€stervik vinna derbyt hemma mot Luxo Stars med 52–44. Tomasz Gollob toppade pĂ„ 14 poĂ€ng för VĂ€stervik. Mikael Max samlade ihop lika mĂ„nga för Luxo Stars.

undefined
Mikael Max var en av stöttepelarna i Luxo Stars för 20 Är sedan.

För 30 Är sedan:

* Hultsfreds FK:s P12-lag stod för en strĂ„lande insats i Bullerby Cup. Laget rusade fram till final i turneringen och vann den mot Egnahems BK med 4–1 av bara farten. Andreas Grahm gjorde tvĂ„ av mĂ„len i finalen och Joakim Olofsson och Per Sandahl fyllde pĂ„ med de övriga. I P10-klassen blev det seger för IK Sleipner, medan FĂ€rjestadens GoIF tog hem F12-klassen.

* Gullringen tog en 1–0-seger med mersmak hemma mot bottenlaget Mjölby. Mattias Gustavsson avgjorde med ett mĂ€ktigt lĂ„ngskott som letade sig in i krysset. Gullringen hade bud pĂ„ fler mĂ„l, men vann Ă€ndĂ„ sĂ€kert.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!