Veckans idrottare – de tyckte vi presterade bĂ€st

Bra, bÀttre, bÀst. Jo, i vanligt ordning har vi haft mÄnga lokala idrottare som presterat bra. I veckan som var valde vi ut följande idrottare pÄ vÄr lista, dÀr en 18-Äring toppar.

 HĂ€r ser ni nĂ„gra av de som tar plats i Veckans idrottare; Olle Öberg, Axel Andersson-Landholm, Robin Christoffersson och Scott Hector.

HĂ€r ser ni nĂ„gra av de som tar plats i Veckans idrottare; Olle Öberg, Axel Andersson-Landholm, Robin Christoffersson och Scott Hector.

Foto: Torbjörn Allvin, Jens Lidesjö, Magnus Strömsten

Sport2024-01-22 12:00

1) Olle Öberg, MĂ„lilla GoIF

Vi fortsĂ€tter pĂ„ framgĂ„ngssagan. MĂ„lilla vann igen, den hĂ€r gĂ„ngen mot topplaget Köping. Det blev en 4–1-viktoria hemma pĂ„ Venhagsvallen och det med en nĂ„got ovĂ€ntad matchvinnare. Olle Öberg klev fram och satte tre baljor för det rödvita laget och var sĂ„klart strĂ„lande glad efterĂ„t. För lagets skull och för sin egen:

– Vi Ă€r jĂ€kligt bra, vi följer vĂ„r gameplan och gör det ordentligt över 90 minuter. Jag Ă€r trött i benen och lite sliten nu men det kĂ€nns sĂ„klart bra, sa den 18-Ă„rige tremĂ„lsskytten efterĂ„t.

2) Scott Hector/Robin Christoffersson, VH

 Det var ingen sprakande hockey frĂ„n Vimmerby i helgens matcher mot bottenlagen Visby och KRIF i helgen, men sĂ„ stabilt och sĂ€kert. PĂ„ de hĂ€r tvĂ„ matcherna slĂ€ppte VH in ett enda mĂ„l – och mĂ„let kom efter en minst sagt drĂ„plig situation och en galen sargstuds i söndagens bortamöte i Kallinge, som helt stĂ€llde Christoffersson. Vimmerby har tvĂ„ skickliga mĂ„lvakter och det Ă€r sĂ„klart en stor trygghet för laget i stort. 

3) Axel Andersson-Landholm, Hultsfreds HF

Unge Axel Andersson-Landholm fortsĂ€tter att ösa in mĂ„l för HHF. Hemma mot LinköpingsgĂ€nget HK eRPing dundrade han in 14 (!) mĂ„l. AlltsĂ„ nĂ€stan hĂ€lften av Hultsfreds totala 30 fulltrĂ€ffar. ÄndĂ„ rĂ€ckte det inte till poĂ€ng för Hultsfred. Klart att Axel Andersson-Landholm platsar pĂ„ den hĂ€r listan över Veckans hetaste idrottare. 

4) Vilgot Kronstrand, HovslÀtt

U19-landslaget nÀsta! JodÄ. 16-Ärige Vilgot Kronstrand Àr en av de största talangerna Vimmerby IBK fÄtt fram. Numera spelar han i allsvenska HovslÀtt och har gjort vÀldigt bra ifrÄn sig dÀr. I veckan fick han ett besked som han har drömt om. Kronstrand fick ett sms frÄn förbundskaptenen i U19-landslaget dÀr det framgick att han var uttagen i den 30-mannatrupp som i början av februari ska samlas pÄ Bosön för ett flera dagar lÄngt lÀger. Dessutom gör han succé i Allsvenskan.

– Jag blev vĂ€ldigt överraskad och glad förstĂ„s, sa han till Sporten nĂ€r det blev officiellt att han tagit plats. 

5) Mattias Zeilon, Vimmerby IBK

HĂ€r har vi en annan innebandyspelare frĂ„n Vimmerby. Supertekniske Mattias Zeilon hade stundtals lekstuga i bortamötet mot VĂ€xjö Utveckling. Forwarden var glödhet och klart bĂ€st i VIBK nĂ€r laget vann med 8–5. Zeilon var bra bĂ„de offensivt och defensivt. Han stod för tre mĂ„l i matchen och en mĂ„lgivande assist. 

Olle Öberg gjorde hattrick för MĂ„lilla.
Olle Öberg gjorde hattrick för MĂ„lilla.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!