Veckans idrottare – de hĂ€r tyckte vi var bĂ€st

Ny vecka, visst. Men vad tar vi med oss frÄn den förra? HÀr har vi listat nÄgra av de vi tyckte utmÀrkte sig mest ur ett idrottsligt perspektiv.

Marcus Edgren, Oskar Lindgren och Johan Sörensen Àr med pÄ listan över Veckans Idrottare.

Marcus Edgren, Oskar Lindgren och Johan Sörensen Àr med pÄ listan över Veckans Idrottare.

Foto: Arkiv

Sport2023-12-11 19:30

1) OSKAR LINDGREN

FrÄn Hockeyettan till sjÀlvaste SHL. Snacka om att Vimmerbys back Oskar Lindgren varit med om en resa. Han blev inkallad till Malmös hemmamöte mot Linköping för nÄgra dagar sedan dÄ laget hade stort manfall pÄ backsidan. Lindgren kvitterade ut bra betyg i sin SHL-premiÀr dÄ. I lördags fick han chansen igen, dÄ det blev en lÄng tripp till SkellefteÄ. Det blev torsk Àven i den matchen. Nu Àr det landslagsuppehÄll i SHL fram till den 19:e december. Och Vimmerbys förberedelser till Allettan Àr igÄng. Om det blir nÄgon mer match i Malmödressen ÄterstÄr att se.

undefined
Oskar Lindgren, Vimmerby Hockey.

2) JOHAN SÖRENSEN

PÄ tal om att vara pÄ allra högsta nivÄn, pÄ den största scenen. I ett större reportage förra veckan skrev vi om Hultsfredsbördige Johan Sörensen, som inför den hÀr sÀsongen rekryterades av nykomlingen AMO i den högsta handbollsligan. NÀr huvudtrÀnaren Andreas Stockenberg plötsligt valde att hoppa av sitt uppdrag, fick Johan Sörensen ta över. LÄt vara temporÀrt. I fredags ledde han laget hemma mot topplaget Skövde. TyvÀrr blev det dÀng med tre bollar.

undefined
Johan Sörensen.

2) MARCUS EDGREN

Ett, tvĂ„, tre...sju! Marcus Edgren hade lilla julafton nĂ€r Ariel B kom pĂ„ besök till Furulundshallen i Mariannelund. Forwarden gjorde nĂ€mligen sju mĂ„l i överkörningen med 19–4.
– Jag hade maximal utdelning. Sju mĂ„l har jag aldrig tidigare gjort, men det var kul att hĂ€nga nĂ„gra, Ă€ven att jag mest stod framför mĂ„l och rakade in dem.

Sju fulltrÀffar och en assist i en och samma match sticker verkligen ut. Trots det var inte Edgren den mest poÀngstarke spelaren i HM IS. Jimmy Johansson stod för nio poÀng (3+6). Dessutom gjorde Oskar Stejdahl sju (3+4).

undefined
Brady Kurtz.

4) BRADY KURTZ

Regerande mÀstarlaget Dackarna lÀr bli att rÀkna med Àven 2024. Den gÄngna veckan blev det klart att Brady Kurtz fortsÀtter i klubben. Australiensaren hade en viktig roll och stor betydelse nÀr han anlÀnde till Dackarna i somras. I den avgörande finalmatchen mot VÀstervik körde han bland annat in tio poÀng.

5) GOGODON GO MCCHEANE

11–2. Storseger. Allt frid och fröjd, förstĂ„? Nja, inte riktigt Ă€ndĂ„. Spelande VirserumtrĂ€naren Pierre Gustavsson var trots utklassningen inte helt nöjd:
– SpelmĂ€ssigt gör vi inte en bra match, men det kommer krĂ€vas mer av oss framöver.

Hur som helst. Elva mÄl framÄt Àr sjÀlvklart mycket positivt. Och bÀst nÀr vi kommer till förmÄgan att göra mÄl, sÄ hittar vi Gogodon Go Mccheane. Han gjorde inte mindre Àn fyra mÄl, dessutom ett assist.

Marcus Edgren.
Marcus Edgren.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om