Klart att världsstjärnan toppar vår lista

Framgångarna fortsätter för världsbowlaren Jesper Svensson. Här är Veckans idrottare.

Vi har listat veckans idrottare.

Vi har listat veckans idrottare.

Foto: Privat/Haris Dreco

Sport2021-11-15 15:15

1) JESPER SVENSSON, bowling

Toppar åter vår lista. Såklart. Det blir så när man tar tre VM-medaljer i bowling. Jesper Svensson hade faktiskt bud på mer än så, men Vimmerbykillen åker hem till Sverige och har ännu en gång visat att han är en av världens bästa bowlare.

2) VIMMERBY IBK

Efter en jobbig förlust hemma mot CL98 och två tunga spelaravhopp i rutinerade Jonas Friberg och Johan Carlsson, var det nog många som trodde att VIBK skulle få tufft att ta poäng borta mot Växjö. Då reste sig laget, visade mental styrka, släppte bara två ynka mål bakom sig och vann. Det var en superduper viktig triumf och moralstärkande av attan.

3) OSCAR BLOM/DENNIS ROTEBÄCK, Vimmerby MS

Det blev en minst sagt krävande novemberkåsa i Gävletrakten. Många föll förståeligt bort av skilda anledningar i endurotävlingen. Det gjorde inte Vimmerbyförarna Oscar Blom och Dennis Rotebäck. De kämpade, plågade sig och rullade tröttkörda till slut i mål. Strongt.

4) LUDVIG FRANSSON, Vimmerby MS

Kartingtalangen Ludvig Fransson lyckades bra när internationella tävlingen Trofeo Delle Industrie avgjordes i Italien. Många av toppförarna från Europa var på plats och även de bästa från Sverige. Hultsfredskillen kom nia i finalen och också blev bäste svensk.

5) HUGO OLLILA, Vimmerby Hockey

22-åringen fördubblade sin poängskörd den här veckans matcher när han noterades för två mål och tre målgivande passningar. Den Lindenfostrade forwarden har växt in säsongen och blir en allt mer framträdande kugge i VH-maskineriet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!