Albin stor hjälte för Gullringen

Segt, slarvigt och omständigt – i 80 minuter. Sedan klev Albin Gustafsson fram och fixade tre sköna poäng till Gullringen. ”Hur skönt som helst”, säger matchvinnaren.

Albin Gustafsson.

Fotboll2018-05-25 22:07

Ja, Gullringen fortsätter att vinna i division fyra. Men fredagens seger mot Ölmstad satt långt inne. Det dröjde alltså 80 minuter innan GGoIF fick hål på gästerna.

– En rättvis seger, även om det blev onödigt spännande. Vi borde ha avgjort tidigare, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Gullringen hade greppet om den första halvleken, som var ganska temposvag. Kevin Gaines var närmast att spräcka nollan – men han träffade stolpen.

Den andra halvleken var mer händelserik. Efter bara några sekunder fick Ölmstad ett friläge som Marcin Muszka räddade. Det var gästernas första målchans i matchen.

– En jätteviktig räddning. Hade det blivit mål där vet man aldrig vad som hade hänt, säger Daniel Ohlsson.

I den 63:e minuten ändrades förutsättningarna radikalt, när bortalaget drabbades av en utvisning (två gula kort). Då fick Gullringen ordentlig vittring på tre poäng. Det var inte tal om någon jättepress, men då, i den 80:e matchminuten fick inhopparen Albin Gustafsson på en perfekt volleyträff.

Känslan när bollen gick in?

– Det var helt fantastiskt. Jag är uppvuxen här och har länge drömt om att göra mål i A-laget. Nu var det äntligen dags, säger Gustafsson efter sitt läckra premiärmål.

Rasmus Bexell ville inte vara sämre. I 85:e minuten knorrade han in 2–0 i krysset från uppskattningsvis 20 meter. Hur snyggt som helst. Därmed var Gullringens femte raka seger i hamn.

2–0

Gullringen–Ölmstad Målen: 1–0 Albin Gustafsson (80), 2–0 Rasmus Bexell (84) Heta chanser utöver målen: 5–1, Hörnor: 6–0 Domare: Niclas Skoog (Målilla), Roger Dahlberg (Mörlunda), Dennis Fransson (Storebro)