Här invigs motionsspåret

I lördags återinvigdes motionsspåret i Hestra. ”Det är tack vare de 100 000 kronor vi fick av Kinda-Ydre Sparbank som vi kunnat göra i ordning spåret”, säger Gunnar Axelsson, ordförande i OK 64 Torpa.

Återinvigningen av motionsspåret i Hestra lockade många besökare. ”Motionsspåret är inte bara för klubben, utan för hela samhället. Det är en viktig samhällsgrej”, säger Gunnar Axelsson, ordförande i OK 64 Torpa.

Återinvigningen av motionsspåret i Hestra lockade många besökare. ”Motionsspåret är inte bara för klubben, utan för hela samhället. Det är en viktig samhällsgrej”, säger Gunnar Axelsson, ordförande i OK 64 Torpa.

Foto: Stefan Holgersson

YDRE2018-10-01 05:00

En hel del intresserade besökte invigningen vid Torpavallen. Eldsjälen Arne Nilsson, som var med och bildade orienteringsklubben 1964, fick äran att klippa det blågula bandet.

Motionsspåret, som varit ett elljusspår, invigdes första gången 1981. Men under de tio senaste åren har förfallet varit stort. Planer på att rusta upp spåret på nytt började emellertid ta form. När Kinda-Ydre Sparbank gick ut med en jubileumsfond – i samband med att den lokala banken fyllde 150 år – söktes bidrag till motionsspåret och 100 000 kronor beviljades till projektet.

– Pengarna kom väldigt lägligt! Bidraget ska göra samhällsnytta, och motionsspåret är till för alla. Det är inte bara för klubben, utan för hela samhället. Det är en viktig samhällsgrej, säger Gunnar Axelsson.

Motionsspåret har gjorts i ordning från grunden. Ruttna stolpar från det gamla elljusspåret har tagits bort. Det har dikats ut vid sankta partier runt spåret. Och det har röjts buskar för att öppna upp kring spåret.

– Den största kostnaden har varit för alla de lass med grus som körts ut och lagts runt det tre kilometer långa spåret. Dessutom kostnader för maskinhyra. Samtidigt har det gjorts ideella arbetsinsatser.

Vad händer framöver?

– Tanken är att motionsspåret ska bli skidspår i vinter. Vi hoppas också kunna jobba vidare och få till elljus runt spåret. Men vi har ännu ingen ekonomisk lösning för det, säger Gunnar Axelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om