Ydremoderater besökte Träullit

Vad passade väl egentligen bättre, för Ydremoderaterna, att besöka Träullit AB i Österbymo, när det stod näringslivsfrågor på programmet. Hur politiken kan bidra till att skapa bättre förutsättningar för näringslivet. -Oerhört intressant att höra Erik och Filip Rääf presentera företaget, säger ordföranden Peter Bergquist.

I förgrunden bröderna Filip och Erik Rääf. I bakgrunden fr v Bengt-Göran Gustavsson, Carl Rydberg, Jonas Bernheden, Carl-Peter Nyström och Jan Anders Bergquist.

I förgrunden bröderna Filip och Erik Rääf. I bakgrunden fr v Bengt-Göran Gustavsson, Carl Rydberg, Jonas Bernheden, Carl-Peter Nyström och Jan Anders Bergquist.

Foto:

Ydre2018-04-27 15:50

När bröderna Erik och Filip Rääf visar runt i lokalerna så är det i egenskap av fjärde generationen i familjeföretaget. De berättade att Träullit i dagsläget sysselsätter 19 personer och exporterar sina produkter till 37 länder.

-Produktionen är framför allt inriktad på ljudabsorberande material såväl till småhus som stora offentliga byggnader, men man framställer också plattor för design och utsmyckning av olika miljöer.

Ökning

De lokala politikerna fick bland annat höra att företaget hävdar sig bra på marknaden, gentemot såväl inhemska som utländska konkurrenter.

-Arbetstillfällena är givetvis viktiga för Ydre ur alla aspekter, förklarar Peter Bergquist.

De fick veta att prognosen för företaget är positiv.

-Träullit beräknar att under innevarande år nå en omsättning på cirka 30 miljoner kronor, vilket är en ökning med tio procent.

Valmanifest

Efter rundvandring i fabriken hade Ydremoderaterna anledning att diskutera igenom hur politiken kan bidra genom att medverka och skapa förutsättningar för näringslivet i kommunen.

-Vi kommer inom kort att presentera vårt valmanifest och meningen är delge medborgarna våra tankar och förslag i god tid före valet i september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om