Second-hand på uppgång

Till skillnad för 15-20 år sedan så är det idag trendigt att köpa begagnade kläder. Röda korset butiken i Österbymo har varit med länge och bevittnat denna växande trend.

Marianne Ström och Inga-Lill Karlsson Karlsten har en trevlig fikastund i butiken. Foto: Theodor Nordenskjöld

Marianne Ström och Inga-Lill Karlsson Karlsten har en trevlig fikastund i butiken. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Ydre2018-04-09 15:00

Under en solig vårlördag så får second-hand butiken i Österbymo många besökare. Den har funnits här i cirka 15 år och innan dess hade man butiken i det lilla samhället Asbysand.

Varit med sedan start

Någon som har varit med och bevittnat butikens historia sedan starten för 25 år sedan är Marianne Ström, som än idag jobbar. Hon kan intyga att idag är det mycket vanligare att människor handlar på second-hand än förr i tiden.

- Det har blivit mer modernt idag, för fem år sedan gick det till exempel inte att sälja kaffekoppar alls. Idag spelar det ingen roll om man har lite olika kaffekopps-designer hemma i hyllorna, berättar Marianne.

Medvetet och trevligt

Tillsammans med sin kollega, Inga-Lill Karlsson Karlsten, som varit med i cirka tio år, så tror de att denna butiks framgång beror mycket på öppettiderna. Man kan handla och lämna saker alla dagar i veckan. Man kan även ta sig en trevlig fika och donera det man känner att det är värt. De båda tycker det är viktigt att saker tas hand om, istället för att slänga hela saker som andra personer kan behöva. Med tanke på miljön och konsumtionssamhället vi idag lever i så finns det bara fördelar med att handla begagnade saker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om