Frisören har kommit till Asby

Nathalie Bonte är uppvuxen i en familj där frisöryrket har gått i arv i generationer och har själv jobbat inom yrket sedan hon var femton år gammal. Jobbet som frisör har tagit henne till London och Paris och till ett tillfälle där hon fick frisera till Johnny Logan. 2015 gick flyttlasset från Belgien till Sverige och i helgen öppnade hon sin egen frisörsalong i Asby.

Nathalie Bonte har öppnat frisörsalong i Asby. Foto: Erica Månsson

Nathalie Bonte har öppnat frisörsalong i Asby. Foto: Erica Månsson

Foto:

Ydre2018-04-03 00:00

Detta firades genom att det var öppet hus för Nathalie Salong, Asbys alldeles egna frisörsalong i regi av Nathalie Bonte.

- Jag hoppas att alla blir glada av det här, säger Nathalie Bonte.

Frisörfamilj

Nathalie kommer från Belgien och har i nästan fyrtio år jobbat som frisör. Hon började redan som femtonåring och jobbade bredvid sina föräldrar. Det har aldrig varit någon tvekan om vad hon skulle jobba som.

Jobbet har tagit henne till London och Paris, till tävlingen Miss Belgium och lett till att hon har fått frisera sångaren Johnny Logan.

Tom lokal

2011 köpte hon och maken huset Sjökullen i Asby och 2015 gick flyttlasset. Det var dock för ett år sedan som idén till att starta en frisörsalong kom på tal. Hon fick höra att lokalen i det gamla bankhuset stod tom och fick frågan om hon inte borde starta salong där.

Sagt och gjort, ett år senare är nu salongen redo att öppna och det är på torsdag som det händer. Till en början kommer hon att ha öppet tre dagar i veckan.

- Det tar tid sånt här och en sak som jag har lärt mig i Sverige, att ha mycket tålamod, säger hon med ett skratt.

Förutom klippning kommer hon att erbjuda bland annat massage, manikyr samt utprovning av peruker.

- Manikyr är något som alltid ska finnas i en salong, det lärde mamma och pappa mig, berättar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om