Exklusivt möte med författare

Författaren Peter Gissys besök på biblioteket i Virserum blev exklusivt för Elsa Kindén. När hon blir stor vill hon också bli författare och skriva böcker, helst läskiga precis som Peter gör. På lovet fick hon en unik chans att läsa högt för honom ur hans senaste bok, Jakten på Bockstensmannen.

Peter Gissy presenterar sig under sitt besök på biblioteket.

Peter Gissy presenterar sig under sitt besök på biblioteket.

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2018-11-02 17:00

Höstlovet har blivit läslov. En idé som presenterades på bokmässan 2015 i ett försök att öka barns intresse för att läsa böcker. Biblioteken i Hultsfreds kommun har hängt på, och satsar numera lite extra på läsfrämjande aktiviteter under lovet.

– Vi vill få upp läsnivån som dalar lite, säger bibliotekarie Maria Johansson. Så i veckan har vi haft två författare på besök, både Annika Widholm och Peter Gissy. När vi har författarbesök på skoltid ser vi alltid att det ökar intresset för att läsa, då är det alltid lång kö till författarens böcker.

Ingen behöver säga till Elsa Kindén att läsa. Det gör hon så gärna, hon älskar att läsa böcker. Och skriva böcker. Trots att hon inte riktigt hunnit fylla nio år än har hon redan skrivit flera egna böcker, berättar hon för Peter Gissy medan han presenterar sin nya bokserie om barnen Niki och Nelson, som adopterats från Sydafrika. Nuet kopplas ihop med det förgångna och tanken är att läsaren, samtidigt som det är spännande, ska lära sig mycket om svensk historia.

– Jag vill också bli författare när jag blir stor, säger Elsa Kindén under en paus i högläsningen. Mest gillar jag rysare och spännande böcker. Fast nu skriver jag på en faktatext om bergsgorillor.

Det blev en minst sagt lyxig stund för henne på biblioteket, när hon fick ha författaren för sig själv.

Många barnböcker har det blivit, 50 stycken så här långt.
Många barnböcker har det blivit, 50 stycken så här långt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!